Ние сме много близо до война. На Балканския полуостров има

...
Ние сме много близо до война. На Балканския полуостров има
Коментари Харесай

Човек на Радев предупреди, че сме близо до война. Какви са рисковете

„ Ние сме доста покрай война. На Балканския полуостров има напрежение, което стига до въоръжени конфликти “, предизвести в изявление за бТВ някогашният представител на служебния кабинет Антон Кутев.

България пропусна доста благоприятни условия за вложения във въоръжаване през годините по простата причина, че постоянно е стоял въпросът защо да дадем парите за оръжие или за обществени помощи, или за обучение. България би трябвало да се развива с повече вложения във въоръжение и да има повече самостоятелност на армията, добави Кутев.
-->
„ Служебното държавно управление свърши доста повече във връзка с европейската интеграция в сравнение с доста други постоянни държавни управления. Като образци – цялостната газова диверсификация, процесите Шенген, Организацията за икономическо сътрудничество и раз и еврозоната бяха придвижени от служебното държавно управление “, сподели Кутев.

Той разяснява и това, че президентът Румен Радев няма да съставлява България на срещата на върха в Литва. „ Това е решение на държавното управление. Друг е въпросът до какво ще докара това. Аз доста се надявам една поредна външна политика да бъде извършена оттук насетне. Очевидно знакът е, че те желаят да поемат уговорката към външната политика, което е редно да прави държавното управление. Друг е въпросът дали всичко това няма да докара до дисбалансиране на позицията на България, което аз считам за преждевременно “, сподели Кутев.

„ Няма по какъв начин Украйна с стандартни военни сили да победи една страна като Русия с нуклеарни военни сили. Това са несравними величини. Тази война няма по какъв начин да се развърже на полето на багра, тя би трябвало да се развърже с дипломация “, безапелационен е той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР