Ние сме компания, ангажирана да въздейства максимално на света. Нашата

...
Ние сме компания, ангажирана да въздейства максимално на света. Нашата
Коментари Харесай

Значението на корпоративната мисия

" Ние сме компания, ангажирана да влияе оптимално на света. Нашата задача е да възвисим международното схващане. " Началото на проспекта за първичното обществено предложение на WeWork през 2019 година, наподобява, удостоверява най-лошото, което може да се случи с обрисуване на задачата на една компания. Хората седят в една стая и съществено разискват разликите сред тяхната цел, тяхната визия и тяхната задача. Сред белите дъски и има и бутилки комбуча. Получават се глупости.

Но даже нелепостта има значение. За вложителите в млади компании задачата изпраща потребни сигнали. Тя формулира какво прави една компания и дава насоки къде са нейните цели. Тази информация е от още по-голямо значение, когато учредителите упражняват голямо право на глас. В последна сметка проспектът на WeWork оказа помощ да се издигне съзнанието на вложителите, че компанията за недвижими парцели не е на правия път. А в следствие WeWork отстрани както задачата си, по този начин и шефа си.

За да разберете за какво оповестяването на задача заслужава повече от покачване на вежди, погледнете първо субектите, които нямат такива цели. От 58-те проспекта, подадени в американската комисия за скъпи бумаги и тържища (SEC) през първите две седмици на този месец, повече от една трета бяха за компании за придобиване със специфична цел. SPACS са тип фиктивна компания, чиято цел е да събере пари за неуточнена бъдеща договорка. Те са олицетворение на безцелието.

" Не сме разпознали никаква евентуална цел за бизнес композиция, нито сме (или някой от наше име е инициирал) каквито и да било основни полемики, директно или индиректно с каквато и да било евентуална цел за бизнес композиция ", се споделя в типичния проспект на един SPAC. Инвеститорите са предизвестени: парите им могат да попаднат съвсем на всички места.

Мисионерите споделят много повече в съпоставяне. Те могат да ви кажат кои от контрагентите и акционерите са най-важни за една компания. Шепа от не-spac-ове, които са подали документи този месец, споделят, че задачата им е възвращаемостта на акционерите (наречете го изказване на Милтън). Повечето дефинират задачите си във връзка с потребностите на клиентите.

Lulu`s Fashion Lounge споделя, че тяхната визия е да бъде най-обичаната дамска марка за налична първокласна мода. AirSculpt Technologies, компания за уреди за козметични процедури, се стреми да реализира най-хубави резултати за своите пациенти. Целите може да се трансформират с времето, само че да се даде на хората това, което желаят, без значение дали търсят облекла или " бразилска процедура за покачване на дупето ", е задоволителна задача за доста бизнесмени.
Капитал - брой 43
Декларацията за задачата може също да каже на вложителите нещо за това какъв брой софтуерно комплицирана е една компания. Сред подателите на този месец прави усещане GlobalFoundries, огромна компания за полупроводници. Но за по-прости артикули и услуги не е задоволително да се опише какво прави едно дружество. " Ние се стремим да помогнем на клиентите в нашите общности да живеят добър живот, като въодушевяват моменти, които основават трайни мемоари ", споделя Solo Brands, чийто най-продаван артикул е огнище от неръждаема стомана.

По същия метод може да сте останали с усещането, че Krispy Kreme, която се завърна на обществените пазари по-рано през лятото, продава понички. Грешно. " Като налично наслаждение, на което (хората) се радват в другите култури, раси и равнища на приходи, ние имаме вяра, че Krispy Kreme има капацитета да доставя радостни прекарвания по целия свят. " Това не е пудра захар на лицето ви, това е еуфория.

Декларацията за задача също отразява чистотата на мисленето. От компаниите, които са подали заявки този месец, NerdWallet, компания, която дава прегледи и съпоставения на финансови артикули, заслужава множеството похвали. " Нашата задача е да осигурим изясненост за всички финансови решения в живота ", написа в проспекта. Това е амбициозно, без да е неуместно, информативно, без да е ограничаващо.

Други са по-недообмислени. В проспекта за Rivian, производител на електрически транспортни средства, се споделя, че тя желае " да задържи света авантюристичен вечно ". На бъдещите вложители се споделя, че " частта от нас, която се стреми да изследва света, също е тайната да се уверим, че остава свят, който си заслужава да бъде изследван ". И въпреки всичко краткосрочните доходи на компанията зависят от огромна поръчка от Amazon за нейния електрически ван за доставка. А онази част от нас, която възнамерява в никакъв случай повече да не напуща къщата, може да е тайната за процъфтяването на Rivian.

Що се отнася до WeWork, компанията се върна и поправи. Публичният ѝ дебют, посредством обединение със SPAC, наименуван BowX, трябваше да бъде на 21 октомври. В изказване от BowX през септември WeWork споделя, че е учредена през 2010 година с визия " да основава среда, в която хората и фирмите се събират и правят най-хубавата си работа ". Този път без задача.

2021, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Коронавирус 3 Вечерни вести 1 Свят 2 Коментари и разбори 3 Свят 1 Политика 2 Коронавирус 3 Компании
" Ние сме компания, ангажирана да влияе оптимално на света. Нашата задача е да възвисим международното схващане. " Началото на проспекта за първичното обществено предложение на WeWork през 2019 година, наподобява, удостоверява най-лошото, което може да се случи с обрисуване на задачата на една компания. Хората седят в една стая и съществено разискват разликите сред тяхната цел, тяхната визия и тяхната задача. Сред белите дъски и има и бутилки комбуча. Получават се глупости.Но даже нелепостта има значение. За вложителите в млади компании задачата изпраща потребни сигнали. Тя формулира какво прави една компания и дава насоки къде са нейните цели. Тази информация е от още по-голямо значение, когато учредителите упражняват голямо право на глас. В последна сметка проспектът на WeWork оказа помощ да се издигне съзнанието на вложителите, че компанията за недвижими парцели не е на правия път. А в следствие WeWork отстрани както задачата си, по този начин и шефа си.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор The Economist
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР