Ние сме изтъкани от изборите, които правим. Нашият живот, нашето

...
Ние сме изтъкани от изборите, които правим. Нашият живот, нашето
Коментари Харесай

Свободата да избираш положителен път в живота

Ние сме изтъкани от изборите, които вършим. Нашият живот, нашето благополучие - всичко това е плод на изборите ни. И единствено от нас зависи по кой път в живота ще поемем, без значение каква е началната точка.

Струва ви се мъчно? Всъщност не е. Трудно е единствено първоначално - да осъзнаеш, че в действителност всичко зависи от теб. Върху какво ще се фокусираш, с кого ще прекарваш времето си, какво ще правиш - ние решаваме. И щастието е точно в тази независимост - да избираш и да действаш.

Добрата или неприятната страна

Да твърдим, че на света има единствено неприятно е също толкоз незаслужено, едвам се заблуждаваме, че има единствено положително. Двете обаче не се обезвреждат. Това, че има неприятно, не кара положителното да изчезне. Добротата, за жалост, не прави неприятното по-малко. Всичко съществува по едно и също време в света и вътре в нас имаме свободата да избираме върху кое ще обърнем погледа си. Защото както очите ни не могат да гледат в две разнообразни направления, по този начин и душата не може да гледа и в положителното, и в неприятното. Все нещо би трябвало да изберем.

Избери да гледаш в положителното и ще виждаш от ден на ден положително - природата, изгревите, напъпилите дървета, усмивката на детето, ароматът на закуски от пекарната на ъгъла - има толкоз доста положително, което единствено чака да бъде забелязано.

Не работа, а предопределение

Наистина известна е онази мисъл, съгласно която няма да работиш и ден, в случай че избереш да работиш нещо, което ти е предопределение.

Това не са празни приказки. Удовлетворяващата работа не е тази на висока позиция с огромна заплата, а онази, поради която ставаш в понеделник заран с готовност. Избери си работа, в която ценят напъните, уменията и приноса на всеки един, в която “благодаря ти” се чува по-често от “глобен си”, в която сътрудниците стават приятели…И тогава в действителност няма да работиш и ден, а ще изпълваш дните си със смисъл.

Не задачата носи наслаждение, а процесът или за какво е значимо да имаш и занимание.

Често обичаната работа е онази, която ни разрешава да печелим пари от заниманието си. Но тогава по какъв начин ще си почиваме? С друго занимание, несъмнено. Човек, с цел да се усеща същински благополучен, има потребност да прави нещо поради самото наслаждение от активността, а не поради пари, самопризнание, премия, зрелище.

Можеш да редиш пъзели, да снимаш, да правиш дървени фигурки, да издирваш остарели книги - откри това, което хората назовават “страст” и го развивай, само че единствено с цел да ти носи още и още наслаждение, нищо друго.

Добра компания

Щастието е нищо, в случай че няма с кого да го споделиш. Затова се обкръжи с хора, които споделят насладата ти, гледната ти точка и схващат живота както го разбираш ти. Това са същинските другари - които се радват дружно с теб и за теб. Всеки момент с такива хора е същински празник. Празник, който заслужава да има и своя обичана напитка - освежаваща, оптимистична, без отрицателната страна на алкохола, само че със същия самоуверен усет. Това е - безалкохолен бирен микс с плодов усет и свежо въодушевление.

 FRESH

С теб е когато искаш да отпразнуваш живота, да почерпиш приятелите си или да се освежиш сред две завършения. не е плодов сок, само че не и бира, а леко газиран микс, с който ще видиш позитивната страна на живота.

Избираш сред ябълка с круша и малина с боровинка, тъй като тъкмо в избора се крие свободата - свободата да избереш да си благополучен.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР