Ние сме готови да подкрепим всякакъв вид одит от външни

...
Ние сме готови да подкрепим всякакъв вид одит от външни
Коментари Харесай

Петков не се е отказал от БСП. Даде им още един шанс

Ние сме подготвени да подкрепим всевъзможен тип одит от външни специалисти за машините, с цел да се махнат подозренията и да не се поддържат измененията в Изборния кодекс. След това господин Свиленски употребява една неистина. Затова ще заведа иск. Не тъй като съм се обидил, а тъй като политиците би трябвало да се придържат към истината. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в БТВ. Той разяснява думите на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия, че им е предложил да им даде кодовете на машините при изискване, че Българска социалистическа партия отдръпна поддръжката си за хартиената бюлетина.

Петков изясни, че доста пъти е водил този диалог със Свиленски и с Нинома. Ако те се усещат несигурни, да поддържат частта на Политическа партия в закона за кода, който е в ЦИК и всяка партия може да го изисквва, сподели някогашният министър председател. 
-->
Ако очевидци са чули рехликата " Оттеглете закона и ще ви дам кодовете ", дано свидетелстват в правосъдната зала. Абсурдно е да съм споделил сходно нещо, съобщи Петков. По думите му сега се употребяват подправени опорки, с цел да се дискредитира другата позиция.

Свиленски имаше опция от трибуната да се откаже от тази си подправена теза, само че не го направи, по тази причина ще стигнем до правосъдната зала, сподели още Петков.

Таксиметровият водач, който ме докра тази заран, ми сподели: Дръж се, момче, всички са против теб, само че ще издържиш, сподели съпредседателят на Политическа партия.

Според него партиите за 60 дни са посочили цялостна отпадналост и единственият им късмет е да прекарат в закона хартиената бюлетина. И желаят да внушат на хората, че има измами с машините. 

Ако в действителност кодовете са проблем, има толкоз айти експерти. Едната инспекция е кодът да е отворен и да бъде тестван. Ние го подкрепихме това с Демократична България, а те - не. Ако желаят допълнителни проверки - да ги прибавят.

" Борисов стана експерт по комедийните шоута, аз от време на време го виждам ". Така Петков разяснява изказването на Борисов пред ГЕРБ дами, че абсурдът с кодовете показвал ясно, че има търговия с власт и би трябвало да се понесе наказателна отговорност, тъй като изборите са били откраднати. 

" Това, което прави Борисов, е трето или четвърто шоу. Както беше и със затварянето на въглищни централи, и с Джемкорп. Каза " кодовете са джоба му " и всички айти специалисти му се смеят. Нека вместо да прави смешно комедийно шоу, да направи една визия за България ", сподели Петков. 

" Лъжа ". Така с една дума Петков дефинира изказванията на Георги Свиленски. И прикани Българска социалистическа партия да не връща предишното с хартиените бюлетини. Казах на Нинова, че в случай че се опасява, че възрастните няма да се оправят с бюлетината, да внесе ограничаване за възраст. Но може би това е дискриминационно, сподели още Петков.

" Българска социалистическа партия са на вододел. Те желаят да се върнат при статуквото ", добави още съпредседателят на Политическа партия. " С нокът и мастило се зацапват бюлетините и се вкарват като невалидни. Дайте да създадем транспарантно гласуването през машината, с цел да се отстранен страховете на хората ", сподели още Петков. Той цитира локални избори през 2015 година, когато имало голям брой невалидни бюлетини. Според него в боклука се хвърлятн гласовете на цялостен един български град. 

Петков сподели, че няма такова нещо като техническо държавно управление. Че няма да поддържат кабинет с първия мандат, а ще предложат с втория държавно управление на малцинството. Харитената бюлетина е първата от 9-те гаранции, които поискахме, сподели още Петков. 

" Всичко е допустимо към този момент. Надявам се Свиленски да се придържа към истината. Ние няма от какво да се боим. Нека този уикенд да си помислят по какъв начин да одитират кода, с цел да не се връщаме към чувалите с хартиените бюлетини ", сподели още Кирил Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР