Ние сме едни и същи и в Брюксел, и в

...
Ние сме едни и същи и в Брюксел, и в
Коментари Харесай

Карадайъ: Политически лицемери рисуват фалшив образ на ДПС

Ние сме едни и същи и в Брюксел, и в София, и в Плевен, и в Буковлък. С душа и сърце работим за просперитета на нашата Родина България. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, претендент на Движението за президент на България, на предизборна среща в Плевен. И се възмути, че все пак в България се намират партии и хора, които съзнателно рисуват подправен облик на Движение за права и свободи и лепят етикети на Движението.

Правят го, тъй като имат двойствено и лицемерно държание - едно в Брюксел, друго в България. В Брюксел одобряват едни регламенти, в България гласоподават противоположни на тях закони, съобщи Мустафа Карадайъ на срещата. Тя се състоя при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. В нея участваха Искра Михайлова, претендент на Движение за права и свободи за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Йордан Цонев, зам.-председател на Движение за права и свободи и Марио Рангелов, лидер на листата на Движение за права и свободи в Плевен.

Нашата акция потегли от Брюксел. Защото на нас Европа не ни е нито шеф, нито мащеха. Ние сме част от Европа, акцентира Мустафа Карадайъ. И напомни, че стартирайки акцията си от Хага и Брюксел той организира редица срещи с европейските комисари, европейските депутати, с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, със седмината демократични министър председатели, с партийните водачи на демократичните партии на Балканите.

Тази поддръжка на Брюксел е самопризнание за моженето на Движение за права и свободи, което Движението демонстрира към този момент 30 години, сподели претендентът за президент.

Брюксел не търси мотиви за разлики, ненавист, разделяне и червени линии. Брюксел търси знаещите, можещите и идейните хора, които ще задават цел, посока и цели, акцентира Мустафа Карадайъ. И посочи, че сега президентът на АЛДЕ е Илхан Кючюк, на европейската демократична юноша - Антоанета Асенова, също от Движение за права и свободи. Посочи, че за общата европейска селскостопанска политика дава отговор Атидже Алиева-Вели. Проблемите, сложени й от България, към този момент са включени в новата рамка на европейската общоселскостопанска политика, заяви Карадайъ. И добави: " Още месец зам.-председателят на групата " Обнови Европа " в Европейския парламент ще се споделя Искра Михайлова, тъй като по-късно тя ще бъде вицепрезидент на България ".

" Президентската институция не е лишена от наличие. В Конституцията написа, че въплъщава единството на нацията. Но виждаме там хора, които търсят разграничителни линии. Ние с госпожа Искра Михайлова въплъщаваме единството на нацията. През всички тези 30 години, в които сме дружно в политиката, главната ни полезност е философията на заедността. Тоест другите да бъдем дружно, всеки да отстоява своята еднаквост. И в случай че е належащо, да помогнем на другия в отстояването на неговата еднаквост, само че да бъдем дружно и дружно да градим общото ни бъдеше в нашата Родина България ", акцентира Карадайъ. И уточни, че президентската институция е полето, на което другите политически партии би трябвало да намерят единодушие за националните цели. А не президентът да застава в политическия окоп и да води политически борби.

Президентът и вицепрезидентът би трябвало да са поръчител за съблюдаване на Конституцията и законите в страната и във всичките си дейностите да се управляват от ползите на народа и на страната. Обаче виждаме едни президенти, на които не им пука да нарушават и конституцията и законите и да търсят разграничителни линии, възмути се Мустафа Карадайъ.

Президентът и вицепрезидентът би трябвало да оферират национални обединителни дела. И аз стоя пред вас, с цел да предложа такава идея - да достигнем в най-скоро време средноевропейските стандарти на живот, сподели Мустафа Карадайъ. Той бе безапелационен, че това може да се случи, в случай че стартира осъществяването на програмата на Движение за права и свободи за интензивен стопански напредък.

Убеден съм, че всички български жители, които имат уши да чуят и разсъдък да мислят, ще изберат на 14 ноември № 17, прикани Мустафа Карадайъ.

Вицепрезидентът би трябвало да отстоява дела, сподели Искра Михайлова. И показа две свои огромни национални дела.

" Една е да представим богатото ни културно завещание пред целия свят. Нека всяка наша историческа полезност и горделивост, това което съхраняваме в музеи и библиотеки, паметниците на културата във всеки град, да станат налични за всеки европеец, за целия свят. Нека създадем по този начин, че да се гордеем, само че и да печелим, както вършат на всички места в проспериращите страни. Другата самодейност е – български трибагреник във всеки дом, във всяко учебно заведение, във всяка детска градина, във всяка социална постройка. Защото това е знамето на нашата Родина. ", съобщи Искра Михайлова.

" Очакват ни в действителност съдбоносни избори. Това стана факсимиле точно тъй като доста хора не схващат и нямат чувство към историчността. Така, както нямат чувство към идентичността, към националността, към общността, към заедността. Оттам идват всичките ни проблеми като нация и като страна. Когато разберем, че разнообразието е благосъстояние, че отстояването на идентичността е тип национализъм, когато разберем, че в Европа сме мечтани и харесвани разнородни, такива, каквито сме, всеки, борещ се за личната си еднаквост и внасящ я в общото, тогава ще стартираме да просперираме като страна. ", съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

ДПС-Плевен осъди репресията на Рашков, съобщи лидерът на листата на Движението Марио Рангелов. И описа по какъв начин на изборите в село Буковлък в дома на локалния ръководител, който има дребни деца и възрастни родители, са влезнали в 7 часа сутринта, с цел да го изведат като най-големия нарушител, без да му кажат какви са правата му и за какво го задържат.

" Накрая се оказва, че е извикан да подпише протокол да не взе участие на изборите. Та той ни е локален ръководител и това му е работата. Задържаха още 20 наши деятели. Но това ни сплоти. Движение за права и свободи нае юрист, който заведе искове. И единствено преди 3 дни след решение на плевенския съд тези заповеди бяха оповестени за противозаконни. Движение за права и свободи осъди репресията на Рашков ", сподели Марио Рангелов.

Това което Марио описа още на следващия ден ще бъде предадено в Страсбург от мен и Искра Михайлова, зам.-председател на третата по величина група в Екологичен потенциал " Обнови Европа ", даде обещание президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. Той заяви, че европейски наблюдаващи от Франция, Германия, Холандия и други страни членки на Европейски Съюз, ще наблюдават изборите за президент и парламент у нас на 14 ноември.

Цялата тази информация ще бъде поставена на масата на министрите на правораздаването от Европейски Съюз, безапелационен бе Кючюк.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР