Ние сме добри цигани, културни цигани, ама един път питаме

...
Ние сме добри цигани, културни цигани, ама един път питаме
Коментари Харесай

Срам и позор! Кандидат-кмета на Киро за Царево безсрамно лъже 300, че ще имат ток и вода

„ Ние сме положителни роми, културни роми, но веднъж питаме и след това си желаеме обещаното! Да ни узакониш къщите и да ни прекараш тука ток и вода! “
Това са изискванията на близо 300 индивида, които през годините са се заселвали нелегално в югозападната част от покрайнините на Царево, измежду тях към 200 са гласоподаватели и биха дали своят вот за този кмет, който ще им реши генералния житейски проблем. И той им дава дума, че още щом прекрачи прага на кметския кабинет през ноември, те ще се къпят в разкош, ще имат вода, канализация, ток – всичко, което им е липсвало до момента, предава Флагман.
Емил Пейчев го дава обещание изрично, че още щом стане кмет, първите хора, за които ще се погрижи, са живеещите в ромската махала „ Стрелбище “, на които той ще уреди отстъпено правото на градеж, ще узакони противозаконните им постройки, някои от които коптори, устроени отвън регулацията на града. Ще подсигурява пред Енергото и ВиК, че ще им прокарат ток и вода.

–Ти обещаваш ли, че ще имаме ток?
– Още първия месец ще имате ток! Трябват ми 20 дни да ви изкарам удостоверения за поставяеми обекти.
– Оттам нататък?
– Ако излъже, ще го линчуваме.
– За местата тука какво можеш да ни обещаеш? Общински ли са първо запитвам! Могат ли да се узаконят, който желае да заплаща наем и да си изплати?
– Не ви би трябвало наем, хора! Спокойно могат да се дадат ОПС-та и няма да плащате нищо за това. И по този метод действително, това, което го имате, това ще се води към този момент солидно, солидно строителство и това нещо се вади като поносим градеж и постройката остава законна.
– Сигурен ли си?
– Държиш ли на думата? Пред какъв брой хора ми го казваш, всеки знае – аз не приказвам, единствено веднъж запитвам и след това си диря правата.
– Добре. Но имайте поради, че това е верният път. Друг вид няма.
– Ако спечелиш, обещаваш, че това и това място се узаконява?
– Може да бъдете сигурни в това!
– Пред всички хора го твърдиш.
– Абсолютно! Най-отговорно го декларирам.
– Добре, ток и вода ние ще си прекараме.
– Не, няма вие да си прекарвате ток и вода. Когато имате документи, тогава Енергото и ВиК-то са длъжни.
– Да, аз съм го говорила, чакат документ за благосъстоятелност.
– Да, тъй като имаме партида. Първата къща имах аз в Мандрата. Ние сме положителни хора, положителни роми, културни роми. Имаше един дето татко му умря – на бай Мишо къщата, те са противозаконни, но никой не ги мърда. А знаеш ли ние за какво се махнахме, тъй като те ни принудиха.
В покрайнините на Царево страната действително е върнала аграрни земи на общината, върху които са противозаконните постройки на ромите в „ Стрелбище ”, само че те няма по какъв начин да се узаконят макар лъжите на този претендент за кмет. Неговите обещания обаче към този момент са известни и на останалите им събратя с сходна орис, пръснати из цялата община. И те също се надяват на сходно хуманно отношение, а чистата им численост, като гласоподаватели, е над 1000 гласа от към общо 4000 жители на общината, които в неделя ще стигнат до урните, с цел да дефинират идващия кмет на Царево.
Записът нагоре е от предизборно заседание в петък вечерта в махала Стрелбището, където кандидат–кметът на ПП–ДБ Емил Пейчев дава отговор утвърдително на всичките жизненоважни въпроси, касаещи безусловно противозаконните домове на жителите и оборите им върху върната от страната на Общината земеделска земя.
Хората от махалата, които чакат Пейчев да увеличи стандарта им на живот, би трябвало да са наясно, че е невероятно да се отстъпи право на градеж без да се заплаща. ОПС-то, за което той приказва, постоянно се заплаща и може да бъде отстъпено единствено, в случай че се касае за парцели, в които следва да се извърши градеж на постройка с нужното позволение.
Нито един от самонастанилите се роми в махалата не може да узакони своята противозаконна сграда!
Нещо повече, на всички тези хора парцелите са отвън регулация и се намират върху терен, който е върнат на Общината от страната и по силата на този закон Общината не може да го разпродава, нито да отстъпва права на градеж.
Не е допустимо първо да се издаде позволение за слагане на постройката, да се даде Оборотна помпена станция и дружно с това да се получат удостоверения за поносим градеж. Няма планувана по закон сходна процедура.
Ако хората от махалите са чули тези обещания и могат да четат, дано бъдат сигурни, че това са неистини, раздавани обилно, с цел да се вземат гласове на 29 октомври.
Припомняме, че няколко дни преди последните парламентарни избори – на 31 март 2023 година, в прокуратурата в Царево бе входиран сигнал, че локален политик от Политическа партия „ Продължаваме промяната “ раздава пари точно в ромската махала „ Стрелбище “ под предлог, че това са заеми за закупуване на битова техника на разнообразни фамилии.
Разследвана бе и тъжба, подадена в полицията, че същият политик е засичан с претендент за народен представител от листата на ПП-ДБ от Бургас дружно да раздават пари на същите роми, като формалното им пояснение било, че ги подкрепят за закупуване на медикаменти за болните им деца…
Аудозаписът, който публикуваме изпод, е от последните парламентарни избори на 4 април 2023 година, когато Емил Пейчев бе претендент за депутат от ПП-ДБ и се отнася за същите случаи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР