Ние се страхуваме да мислим за смъртта, затова сме свикнали

...
Ние се страхуваме да мислим за смъртта, затова сме свикнали
Коментари Харесай

Петте урока, които смъртта преподава на всеки човек

 i Ние се опасяваме да мислим за гибелта, по тази причина сме привикнали да не засягаме този въпрос въобще. Опитвайки се да отхвърлен от себе си  сходни отрицателни мисли, хората придават по-голямо значение на настоящите си каузи. А в действителност вярното отношение към гибелта ни оказва помощ да се научим да ценим същински значимите неща.

Всъщност отношението към гибелта е основна мисъл за индивида,  определяща цялата същина на неговия светоглед. Както е споделил Платон: „ Онези, които са същински отдадени на философията, се занимават единствено с едно нещо – с умиране и гибел “. Понякога, преди човек съществено да се изправи пред гибелта на непосредствен човек или съществено да се замисли за гибелта, той не може същински да усеща и да схваща.

Древните римляни са казвали: „ Memento mori “, като са си напомняли един на различен, че без значение от това какъв брой високо   се издига един човек, той отново си остава смъртен. И за великия Цезар и за робите, резултатът постоянно е еднакъв. Защото  Земята е планета със 100% смъртност. Не можем да  живеем тук вечно. Но каквото и да се случва,  има няколко значими неща, на които гибелта може да ни научи.

1. Високата цена на времето. Усещането за тленност ни оказва помощ да използваме своето  време за първостепенни неща. И тъй като времето,  което ни е несъмнено, е лимитирано, е по-добре да го употребявате за това, което считате за най-важно в живота си. Не разменяйте живота за   празни причини, възмущение или ненавист. Градете, учете се и правете положително. Просто вървете напред благородно и ценете  всеки момент.

2. Живейте поради другите. В момента на гибелта всеки веществен блян се трансформира във фарс. И всевъзможни егоистични желания губят силата си. Не можем да вземем с нас всичко това, което е било реализирано или основано в този свят на материални неща. Но по-важно е друго: дали ние сме употребявали нашите умения, с цел да помогнем на другите, близки или изцяло непознати.

3. Да станем щастливи. Щастлив човек не е този, който има всичко, а този, който може да живее без всичко. Кой, в случай че не гибелта, може да потвърди, че ние в действителност не се нуждаем от доста от това, за което се борим, тревожим се и поради което не можем да спим. Истински  щастливите хора постоянно осъзнават преходността на света.

4. Ценете процеса, а не резултата. Няма значение по какъв начин ориста се е  разпоредила с вашата специалност, семейство или материални условия. Много по-важно е по какъв начин се проявявате в тези условия. Ние всички пътуваме във влака от началната до последната гара.

Ние не избираме своите спътници, ние не знаем крайната си спирка, само че единствено от нас зависи по какъв начин се държим по време на пътуването. Може би транспортната полиция ще ни води по средата на пътя, или пък може би другите пасажери ще плачат, когато се разделят с нас.

5. Умението да се освобождаваме от ненужното. Ние сме привикнали да действаме и да се борим за своите цели и да следваме фантазиите си. Но от време на време, колкото и да се опитваме, не можем да успеем. Това е по този начин, тъй като не всичко зависи от нашата воля.

Ето за какво е толкоз значимо да можете да издържите ударите на ориста и да се освободите от това, което преди този момент сте считали за най-важно. Смъртта идва на своя глава никого и постоянно това се случва  ненадейно. За да не изгубите опората под краката си, би трябвало да се научите да се освобождавате от привързаностите си …

Разбира се, всеки човек дефинира сам  за себе си отношението си към гибелта. И евентуално най-трудно  е  за тези, които считат, че гибелта е краят на всичко. За тези, които имат вяра в гибелта, като в преход  сред разнообразни светове (състояния), това не е толкоз мъчително.

Но, както споделя Йохан Гьоте споделя: „ Докато не сте осъзнали  непрекъснатия закон на  гибелта и раждането още веднъж, вие сте просто неустановен посетител на тази Земя “.

Само за хора със здрави нерви: Вижте какви ще бъдат последните 10 години от живота ви! (видео)

08/09/2017 0 Comment

Дали те ще преминат в наслада или горест, в болничното заведение или в фамилията – всичко зависи от вас. Сега! Нашият живот е поредност от решения с отсрочени последици. Ние избираме…

Цялата публикация

Луиза Хей: Ако крадете от живота, той ще ви отговори по същия метод

 

Вчера бяхте с празен портфейл? Знаете ли за какво? Когато Бог ви дава подарък, той го опакова в проблем. И колкото по- огромен е този проблем, с който опакова, толкоз по-голям…

Цялата публикация

Животът в действителност е заблуда, основана от Матрицата

 

Вие единствено си мислите, че ​​живеете своят живот. Животът се случва самичък по себе си, както и нощният сън. Струва ви се, че сте в тялото / мозъка – но…

Цялата публикация

Ошо: Вървете през живота си, не се тормозете дали сте на прав път или не сте!

 

Ако в думите ви има сърце, то единствено ще слага ударенията. Ако с вашите ръцете има какво да изразите, те ще го създадат сами; не е нужно нищо да вършиме.…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР