Ние се нуждаем от алтернатива на фалшивите новини, от критична

...
Ние се нуждаем от алтернатива на фалшивите новини, от критична
Коментари Харесай

Настояват пред Румен Радев: Нуждаем се от критична журналисти и качествени новини

Ние се нуждаем от опция на подправените вести, от сериозна публицистика и самостоятелни източници на качествени вести , до които хората да имат елементарен достъп. И публичните медии са отговор на този въпрос.

Това е декларирал генералният шеф на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ноел Къран след срещата си с президента Румен Радев. Къран е в София за присъединяване в Срещата на публичните радио и телевизионни медии от Югоизточна Европа, проведена от Българското национално радио (БНР).

След срещата Ноел Къран разяснява: " С Президента Радев имахме доста положителна полемика за измененията, които се случват в медийния бранш, в това число за контрола върху информацията.

Най-важният миг, за който аз приказвах, е заплахата за публичните медии, които се изправят против огромни интернационалните въздействия без помощта на държавните управления . Президентът Радев е доста добре осведомен за развиването на медиите. Разговаряхме за това какво се случва с медиите в цяла Европа и за провокациите, пред които те се изправят съответно тук, в България . "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР