Ние също сменяме кожата си като домашните животни и някои

...
Ние също сменяме кожата си като домашните животни и някои
Коментари Харесай

Невероятни факти за човешкото тяло

Ние също сменяме кожата си като домашните животни и някои хищници. Хората сменят към 600000 частици от кожата си всеки час. Това се равнява на повече от 600 гр. в годината, тъй че човек за целия си живот сменя към 47 кг кожа.

Отпечатъкът на езика е неповторим за всеки обособен човек също както и отпечатъците на пръстите. Всеки има разнообразни рисунки и линии по езика си, които са неповторими.

Възрастните хора имат по-малко кости от бебетата. Раждаме се с 350 кости, само че в процеса на напредък те се срастват и когато сме възрастни, имаме 206 кости.

Лигавицата на стомаха се обновява на всеки четири дни. Силната стомашна киселина, която е нужна за мелене на храната, гълтам и лигавицата на стомаха.

Стомашната киселина е толкоз мощна, че може да разтопи ножче за бръснене.

Човешкото подушване е надалеч по-слабо от кучешкото, само че все пак можем да запомним 50000 разнообразни аромата.

Дължината на червата е от пет до седем метра. Ако те не се огъваха в стомаха ни, нямаше да се поберат в него.

На всеки 2.5 квадратни сантиметра от кожата ни има към 32 милиона бактерии, като по-голямата част от тях е изцяло безвредна.

Причината за миризмата на краката и подмишниците е потта. На краката ни има към 500 000 потни жлези, които създават към 400 мл пот на ден.

Въздухът от човешкото кихане лети със 160 км в час, по тази причина е добре да закриете с длан носа и устата си, до момента в който кихате.

Кръвоносните съдове в човешкото тяло се равняват общо на 96 560 км, през които би трябвало да премине кръвта. Сърцето помпа през тези кръвоносни съдове към 7 570 литра кръв всеки ден.

През живота си човек създава приблизително към 23 658 литра слюнка – задоволително количество за напълването на два басейна.

Към шестдесетата си година 60 % от мъжете и 40 % от дамите хъркат. Хората хъркат с активност 60 децибела, само че могат да доближат до 80 децибела, което е еквивалент на звука на чук, който унищожава бетон.

Русите хора имат най-вече косми. Цветът на косата дефинира плътността на космите на главатаи хората със светла коса имат по-голяма компактност на космите от другите.

Човек има приблизително 100 000 космени луковици, като всяка от тях създава към 20 косъма. Хората със светла коса имат 146 000 луковици, тези с тъмна коса – 110 000 луковици, а рижавите – 86 000 луковици.

Ноктите на ръката, с която пишем, порастват по-бързо. Ноктите порастват с 3 милиметра всеки месец.

Главата на бебетата съставлява една четвърт от общата дължина на тялото, а когато станат възрастни хора – едвам една осма от общата дължина на тялото.

Ако не спите единадесет дни поред, ще заспите вечно. Това е сериозната точка на изтощение на тялото от липса на сън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР