Ние прехвърляме върху спорта нереализираните си очаквания в други сфери

...
Ние прехвърляме върху спорта нереализираните си очаквания в други сфери
Коментари Харесай

Проф. Татяна Янчева: Прехвърляме върху спорта нереализираните си очаквания в други сфери



" Ние прехвърляме върху спорта неосъществените си упования в други сфери и това е по този начин, тъй като спортът е една от дребното области, в които завоюваме значими достижения ", сподели за БНР професор Татяна Янчева, заместник-ректор в Националната спортна академия по отношение на присъединяване на българските спортисти в олимпиадата в Токио.
По думите ѝ спортът остава оня остров на вярата, който би трябвало да задоволи всички празноти в останалите сфери и натоварваме нашите спортисти с големи упования.

" Хората, които са по-далече от сферата на спорта не си дават сметка какъв брой огромно достижение е това да завоюваш квота . Последните дни и седмици непрестанно пишехме за това какъв брой дребна е нашата делегация, какъв брой малко са 42 души, само че това малко е резултат от високи нормативи и правилници за установяване на олимпийските квоти в другите спортове ", добави в предаването " 12 + 4 " Янчева.

Тя разяснява, че част от нашите спортисти се приготвят в условия, които не са съпоставими с тези във водещите страни:

" Ние изключваме обстоятелството, че сме извънредно дребна страна. Представете си какъв брой е нашия капацитет. Колко от тези към 7 милиона са младежите, които евентуално могат да се занимават със спорт, от тях да излязат бъдещите ни първенци в разнообразни типове спорт ".

Тя разяснява, че постоянно стигаме до обвинявания на треньорите:

" Днешният спорт не се развива, той лети безусловно. Хората пропущат обстоятелството, че едно спортно достижение не е единствено резултат от работата на треньор и играч , днешният спорт става все по-професионален, което изисква професионален екип от експерти ", посочи професор Татяна Янчева.
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР