Ние потвърдихме нашата готовност да окажем подкрепа на мандатоносителя Продължаваме

...
Ние потвърдихме нашата готовност да окажем подкрепа на мандатоносителя Продължаваме
Коментари Харесай

ДБ радикални реалисти, но Христо Иванов е оптимист за новия кабинет

Ние потвърдихме нашата подготвеност да окажем поддръжка на мандатоносителя " Продължаваме промяната ". За нас е значимо страната да се стабилизира, да бъде излъчено ръководство и това да стане с първия мандат. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов на брифинг в Народното събрание след втората серия съвещания за сформиране на държавно управление с Политическа партия. Малко по-рано през днешния ден Политическа партия организира диалози и с Българска социалистическа партия.

" Демократична България " гледат да бъдат радикални реалисти и от тази позиция от групировката са на мнение, че ще бъде мъчно съставянето на ново държавно управление. Трябва пламенно да се работи и поръчката, която чухме от Политическа партия в тази тенденция са безапелационни. Затова Христо Иванов излиза от срещата с Политическа партия като оптимист за сформиране на ново държавно управление.

Тласкането на страната към избори е безконтролно и ще бъде осъдено от гласоподавателите . Има ясни цели, ясни национални задания и който не застане зад тях и отиде по този начин на избори, ще бъде осъден, предизвести Христо Иванов. За него най-важният залог е, че колкото и да е комплицирано мандатоносителите и Асен Василев ще съумеят да сформират кабинет.

Демократична България не са чертали нови червени линии , а желаят да се работи по националните задания. Трябва всички да подходим отговорно и да предотвратим четвърти следващи избори, което може да докара до още повече борба, още повече нахъсване и разделяне в обществото, само че и един идващ парламент, който да бъде разграничен, фрагментиран и некадърен да излъчи ръководство, посочи Иванов.
 Христо Иванов стъпва на сложна турбулентност, само че и на достижения в диалозите за нов кабинет
Христо Иванов стъпва на сложна турбулентност, само че и на достижения в диалозите за нов кабинет

По думите му би трябвало да се откри механизъм за по-голяма диалогичност

Сега е моментът да създадем крачката и Демократична България ще вземат участие в това с целия запас, който имаме - политически, парламентарен и специалист. Това, което било свършено през последните 6 месеца - мъчно, с доста усложнение даде добра основа за посоката, която би трябвало да се продължи, удовлетворен е Христо Иванов.

Обсъдените тематики в диалозите сред Политическа партия и Демократична България са били идващият кабинет да стъпи на ясна стратегия, която да дава посока, да извежда цели и да дава база, на която през съответни тематики в Народното събрание да се търсят национални единодушия. Демократична България обаче настоя да откри място в програмата да откри енергийната самостоятелност, конституционната промяна, Шенген, влизане в Еврозоната, рационализация на българските въоръжени сили, подсилване на бранш " Сигурност " и демографска политика.

Политическа партия и Демократична България разискали опцията за нов модел на съгласуваност и взимане на решения сред болшинството и изпълнителната власт.

Кандидатът за министър председател Асен Василев съобщи, че и с Демократична България имат ясна визия, цели и стегната стратегия, която би трябвало да се създаде още от понеделник. Разговорите за съставянето на нов кабинет не престават с депутатите от Има Такъв Народ, които се отделили от партията на следващия ден следобяд и с всички народни представители, които считат, че са в посока да вземат независимо решение.

Структура и личен състав на Министерски съвет също не е била обсъждана по време на срещата сред Политическа партия и Демократична България.
 Асен Василев сигурен, че ще сформира кабинет, за Има Такъв Народ вратата е затворена
Асен Василев сигурен, че ще сформира кабинет, за Има Такъв Народ вратата е затворена

Утре ще се организира среща за сформиране на държавно управление с самостоятелните депутати

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР