Ние подкрепяме пълноценното ви присъединяване в Шенген. Признаваме усилията на

...
Ние подкрепяме пълноценното ви присъединяване в Шенген. Признаваме усилията на
Коментари Харесай

Германия ни подкрепя за Шенген, признава ни и всички усилия

" Ние поддържаме пълноценното ви присъединение в Шенген . Признаваме напъните на България за всичко , което сте подхванали в тази връзка и споделих ясно на моята колежка, че ви поддържаме ", разяснява немският федерален министър на външните работи Хайко Маас, на среща с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в Берлин.

" Германският бизнес се усеща добре в България и мога да ви уверя, че има цялостната поддръжка на държавното управление ", изясни Захариева.

Двамата разискват и решението по тематиката за миграцията и считат, че решението може да е единствено общоевропейско . " Радвам се, че водачите от Европейски Съюз оцениха напъните на България по миграцията и поддържаха намирането на общоевропейско решение... Едностранни дейности не са положителни освен за страната, която ще ги ползва, само че и за целия Европейски Съюз ", разяснява българският вицепремиер.

Захариева разяснява пред Маас, че по българската граница няма миграционен напън . Основните акценти, значими за намирането на решение съгласно България са затваряне на външните граници на Съюза, продължение на съглашението с Турция, центрове отвън Европа и бързо връщане на противозаконните мигранти, добави тя.

 Захариева: Незабавно би трябвало да спрем незаконната миграция
Захариева: Незабавно би трябвало да спрем незаконната миграция

България, Кипър и Малта желаят автоматизирана релокация

" По тематиката миграция е допустимо единствено европейско решение, не може да има национално решение. Благодарим на България и на Екатерина за напъните това да може да се реализира ", посочи и министър Хайко Маас.

" Ние всички сме доста впечатлени от това, което вие постигнахте . Забележителни достижения, които не бяха лесни. Поздравяваме ви за триумфите по вашите тематики, изключително по разширението след Срещата на върха в София. Без вашите старания нямаше да може да се реализиран заключенията на Съвета " Общи въпроси " за Република Македония и Република Албания ", разяснява Маас.

 Борисов е европеец, само че България му е по-мила
Борисов е европеец, само че България му е по-мила

България няма да одобри мигранти, към този момент намиращи се в Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР