Ние от Добрич не искаме никой да ни разделя и

...
Ние от Добрич не искаме никой да ни разделя и
Коментари Харесай

Карадайъ в Добрич: Не искаме никой да ни разделя

„ Ние от Добрич не желаеме никой да ни разделя и да ни опълчва нито по етнически принцип, нито по набожен принцип, съобщи в Добрич ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Има проблем, който на централно равнище се получава и основава проблеми в Добричкия район. В централното ръководство включиха националистите без да има потребност от това. И от трибуната на Народното събрание, и в законодателството се надпреварват кой по-голям националист е. От трибуната на Народното събрание се сее езика на омразата, разделянето и опълчването. Всички ние знаем, че разделянето и опълчването не водят до нищо положително “, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

По думите му Българска социалистическа партия в добруджанския район със своето „ инерционно и носталгично ръководство “ от последните 25-30 години не води до нищо положително. И в случай че това продължи, децата ще продължат да напущат страната, тъй като в района няма развиване.

„ Този модел би трябвало да се промени. Този модел може да се промени от Движение за права и свободи. Ние няма да обещаваме, тъй като знаем, че кой каквото и да ни дава обещание, ние в случай че не си свършим нашата работа, няма кой различен да ни прави работата “, безапелационен е Мустафа Карадайъ.

Той добави, че с достойните претенденти на партията в Добричко задачата е постижима – желана от хората смяна с общи старания, в единство. Председателят на Движение за права и свободи прикани симпатизанти и актив към цялостна готовност, тъй че концепциите да доближат до всеки човек, в това число и до съперниците, тъй като декларираното желание е едно - да милееш за своята Родина.

Днес Добруджа има потребност от модела на заедността, сподели още водачът на Движение за права и свободи. Мустафа Карадайъ приветства присъстващите в залата на Младежкия център в добруджанския град, наблягайки, че в залата има доста сила, която обаче би трябвало да докара до нужното, а то е реализирането на философията на Движение за права и свободи, която е заедността още от основаването на партията, с цел да задържи и да върне хората в района.

„ Заедността значи всеки със своето разграничение да бъдем дружно, всеки да бъде заслужен, горделив, да може да отстоява своята еднаквост, да утвърждава своята еднаквост и своето разграничение, само че да бъдем дружно. И това нещо го вършим 30 години в нашата Родина “, сподели Мустафа Карадайъ.

Той означи, че всяко време желае своето, а времената се менят. Ако преди 50 години изискванията и условията са били едни, то в този момент те са други.

„ Днес Добруджа има потребност от Движение за права и свободи. За следващ път ние би трябвало да носим нашата отговорност и ще я носим “, съобщи ръководителят на партията. По думите му за миналите години Движение за права и свободи е потвърдило, че разликата не е проблем в партията, то е полезност. Етническата еднаквост е благосъстоянието на Движение за права и свободи.

„ Различните идентичности ни дават благосъстояние и на просвета, и на всичко “, акцентира Мустафа Карадайъ.

Той означи, че в този момент в навечерието на локалните избори средата е доста друга, тъй като доста хора са напуснали страната, с цел да търсят занаят на открито, " тъй като няма бъдеще, няма вероятност, няма занаят в множеството обитаеми места “.

По думите на Мустафа Карадайъ в последните 10 години се следи инерционно ръководство на страната и това е проблем. „ Затова ние в народен проект споделяме: имаме стратегия за ускорено догонващо развиване на нашата страна “, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР