Ние няма да търпим , това категорично заявяват ресторантьори и

...
Ние няма да търпим , това категорично заявяват ресторантьори и
Коментари Харесай

Ресторантьори: Няма да търпим повече този произвол, искаме оставки

„ Ние няма да поносим ”, това изрично декларират ресторантьори и чиновници на заведения, които през днешния ден излизат на митинг в Пловдив, с цел да изразят безапелационната си позиция срещу полицейския произвол.
Прочетете още
Те ще изискат оставките на вътрешния министър Иван Демерджиев, основния секретар Петър Тодоров и шефа на пловдивската полиция Васил Костадинов. Протестът е под надпис " Няма да поносим ", а повода е скандалната акция в пловдивската дискотека " Bushido " на Гергьовдевден, когато 400 посетители на клуба бяха разсъблечени, обискирани и унижавани от чиновници на пловдивската полиция. 

 „ Заведоха ме на сила в районното ръководство на Министерство на вътрешните работи. Същата вечер работех в прилежащото заведение и си тръгвах. Видях обаче, че има клиенти, които бяха очевидно уплашени и ядосани. Реших да ги попитам какво се е случило и да ги снима. Не съм го направила без тяхно стремежи. Тогава пристигна служител на реда и сподели, че би трябвало да стана поемно лице без да ми каже на кого и за кого “, споделя Антония Камберова пред БТВ.

 Жената изясни, че не е желала да върви в районното ръководство, само че служителят на реда ѝ е споделил, че няма по какъв начин да откаже. Ето за какво тя била принудена да отиде.

„ Ние няма да поносим. Многократно съм казвал, че нямаме нищо срещу инспекциите, само че когато те са такива, каквито бяха въпросната вечер, това не е обикновено. Няма да поносим тъкмо този произвол, тъй като това си беше произвол над хората - над личния състав и клиентите, които бяха там “, сподели от своя страна и шефът на дискотека Радослав Чилингиров.

На днешният митинг от сдруженията на заведенията ще упорстват за правдивост. Те желаят хората, които са виновни за случилото се, да си „ понесат следствията “.

Други шефове на заведения също споделят, че полицията в Пловдив прави чести инспекции, само че в никакъв случай до момента не се е стигал до подобен произвол от органите на реда. Според тях това се случва за пръв път. Обикновено инспекциите са доста по-цивилизовани и минават без напрежение.

 Протестиращите чакат шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив да слезе при тях и да им изясни, защо се е стигнало до този произвол от страна на униформените и по кое време те ще бъдат осъдени.

Организатори на митинга са Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, а в него ще се включат представители на разнообразни заведения в града. Началото е 11.30 часа в петък (12 май), протестиращите ще се съберат пред постройката на Областната дирекция на полицията на ул. " Княз Богориди ". Има информация, че членове на организациите от други градове също ще излязат на митинг. 

БАЗ и СЗБ декларираха безапелационното си противоречие с отношението към сектора със заведения за хранене и питейни питейни заведения. " Случката с „ голите “ обиски в пловдивския клуб „ Бушидо “ беше последната капка, която преля чашата на търпението ни. Такъв тормоз над клиенти, личен състав и бизнесмени не се беше случвал в новата история на страната ни. Нещо повече – никой не пое отговорност за случилото се, а органите на Министерство на вътрешните работи даже се пробваха да ни убедят, че такова държание е в реда на нещата. Недопустимо е! Няма да поносим!

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР