Ние не сме срещу заложеното модернизиране на армията, а си

...
Ние не сме срещу заложеното модернизиране на армията, а си
Коментари Харесай

Марешки: Модернизацията на армията трябва да започне, когато свърши бедността

„ Ние не сме против заложеното модернизиране на армията, а си имаме цели. Модернизацията би трябвало да стартира тогава, когато спре бедността. Другото го считаме за изменничество “. Това съобщи водачът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.
Той цитира финландския военачалник Манерхайм, който споделя, че пари за защита би трябвало да се харчат, когато се сътвори подобен стандарт на живот на народа, че той да желае да го отбранява. „ На Великден папа Франциск също сподели: Сега не е времето да продължи производството и търговията на оръжие, харчейки голямо количество капитал, който би трябвало да бъде за лекуването на хората и спасяването на човешки животи “, добави Веселин Марешки. „ Първо оправяме хората, след това железата. Не сме срещу модернизацията на армията, само че до момента в който има и един безпаричен човек в България, до момента в който има и една бедстваща компания, ние не можем да харчим пари за железа “, безапелационен бе той.
Веселин Марешки съобщи още, че от партия ВОЛЯ упорстват партиите да получават 0 лв. дотации освен до края на изключителното състояние, само че и до края на мандата. „ Партиите би трябвало да вършат такива каузи, че хората да желаят да им оказват помощ и да подаряват. Хората не ги харесват, не ги избират, само че техните пари отиват за дотации “, добави той.
Лидерът на ВОЛЯ още веднъж повтори тезата си, че вчерашното изключително съвещание на Народното събрание, на което да бъде изслушан министър председателят Бойко Борисов, е било ненужно. „ Кой въпрос на Българска социалистическа партия ви се стори толкоз значим, че трябваше да загубим времето на целия парламент и държавно управление и да създадем опция за насърчаване на инфекцията? “, попита той.
„ Корнелия, с цел да има 5 минути популярност, те станаха 6 минути, тъй като просрочи времето, нищо не произлезе от това съвещание. Седнах на първи ред да чувам, тъй като в Българска социалистическа партия има професори, генерали, значими хора, в последна сметка не чух нищо “, добави той. Според Веселин Марешки се основава усещането, че Бойко Борисов поддържа Корнелия Нинова, тъй като тя е комфортна като водач на Българска социалистическа партия за ръководещите. „ Падат маските. Българска социалистическа партия с Корнелия Нинова вършат ръководството на ГЕРБ до безконечност и не дават опция на същинските други възможности да се развиват “, безапелационен бе водачът на ВОЛЯ.
Според него ограниченията би трябвало да бъдат разхлабвани. „ Това, обаче, е доста характерно. За образец ще ви дам Морската градина във Варна. Там всички се разхождаме паралелно на нея и се бутаме по тротоара, тъй като вътре в нея е неразрешено. Не може да затворим веднъж, тъй като някакви идиоти, наркомани или алкохолици вършат произшествия там. Трябва да ги хващаме превантивно и да ги глобяваме. Отваряме парковете, само че който нарушава, да се глоби. Не може да наказваме постоянните българи. Трябва да имаме надзор и наказване, с цел да могат хората малко по-спокойно да могат да се движат. Смятам, че огромната част са дисциплинирани и те са наказвани поради дребна част недисциплинирани такива “, безапелационен бе Веселин Марешки.
Той разяснява и тематиката за горивата. „ Готови ли са всички да поддържат нашето предложение да създадем едно антимонополно придвижване, а точно държавна верига от бензиностанции, която да се намесва на пазара на горивата, когато има такива изкривявания в границите на 50-60 стотинки на литър. Към момента, в случай че имаше такава конструкция, която е евтина за бюджета – ще коства не повече от 100 – 150 милиона евро, цените по бензиностанциите щяха да са към 1,30 за литър при към 2 лв. сега. Мълчанието, за това, което се случва по бензиностанциите, демонстрира съглашателство с картела “, съобщи той, като добави, че става въпрос за доста пари. „ Когато гръмна казусът с хазарта се оказа, че някакъв човечец е взимал 10 000 лв. дневно, тук, с горивата, някой може и по 20 000 да прибира дневно, а българите да заплащат скъпите горива “, безапелационен бе Марешки. Според него има доста механизми това да стане. „ Нека се вкара механизъм, сходно цените на медикаментите. При тях има пределна цена, закрепена от страната и ние може да се конкурираме под нея, само че никой не може да я пристъпи. Какво пречи да се направи и при горивата? Ако страната постави таван 1,50 за литър, по какъв начин ще сложиш 2,00? “, попита той. „ Ако не желаят това, другият вид е една верига от бензиностанции и като има коректив, всеки ще се преценява. Много е обикновено, това е нашата борба, водим я и за жалост е сложна, тежка и рискова. От българите ще зависи дали ще имат вяра отново на такива нищоправещи други възможности като Българска социалистическа партия или ще поддържат една същинска опция като нас “, съобщи още водачът на ВОЛЯ..
„ Всички медикаменти в България, при този бюджет, могат да бъдат на 100 или на 80 % безвъзмездни за всички. А не в този момент, скъпи са, няма ги и хората си дават последните левчета по аптеките. Даваме няколко милиарда и не можем да покрием медикаментите на хората, това е безумно “, сподели още Марешки.
Лидерът на ВОЛЯ съобщи, че като цяло утвърждава противокризисните ограничения на държавното управление, само че има и някои нюанси и някои неща би трябвало да претърпят промени, с цел да са още по-ефективни. “Всеки лев, който се задели по посока на бедстващи българи и бизнеси, има нашата поддръжка. Мярката като мярка 60/40 е добра, само че не за всички. За избрани случаи да се направи 80/20, може за други и 100/0. Това може да стане, не става въпрос за милиони и милиарди, въпросът е администрацията да свърши малко работата “, съобщи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР