„Ние много отговорно подхождаме към тази ни задача след връчването

...
„Ние много отговорно подхождаме към тази ни задача след връчването
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: БСП постъпва спрямо интересите на България

„ Ние доста отговорно подхождаме към тази ни задача след връчването на третия мандат от президента Радев. До момента от диалозите с „ Продължаваме промяната и „ ИТН “ нямаше слагане на неизпълними условия. На този стадий беседваме по политики и стратегия. Тъй като значително имаме съвпадения просто чухме през вчерашния ден сътрудниците от Има Такъв Народ, които одобриха всичко това и имаха няколко оферти. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и секретар на ПГ на “БСП за България” Ирена Анастасова в ефира на радио БНР и добави, че направените от Има Такъв Народ оферти по никакъв метод не пречат на досегашните, тъй че все още няма несъгласия.

„ Правната комисия към Народното събрание заседава до късно нощес и в понеделник ще има публично разискване. Колегите от Има Такъв Народ през вчерашния ден сложиха въпроса и мисля, че ще реализираме единодушие да приемем закона на първо четене, само че по-късно той се нуждае от доста сериозна работа сред двете четения, като за изтъкване на някои от проблемите разчитаме и на публичното разискване “, сподели още Анастасова за идните промени в антикорупционното законодателство и изрази вяра, че ще бъде реализиран добър резултат.

По думите ѝ е пристигнал интервал, в който млади обединения като Има Такъв Народ и Политическа партия е време да научат своите уроци и изрази удовлетворение, че все още те усвояват бързо. „ В договарянията с тях разговаряхме доста умерено и намерено, всеки с неговите забележки и оценки. Надявам се и през днешния ден да е такава атмосферата на диалозите с Демократична България ", добави заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

„ В своята история Българската социалистическа партия е посочила, че постоянно е постъпвала по отношение на ползите на България и в същото време в ущърб на партийните си ползи. Преди да сме партия и преди да сме социалистическа – ние сме българска партия. Има цели, които не просто не загърбваме, а успяхме да убедим и сътрудниците, че е належащо да подобрим връзките си с Русия. Не би трябвало да загърбваме това, тъй като няма отговорно мислеща страна, която с лека ръка би пренебрегнала диалози с Русия, тъй като провалянето на дипломатическите връзки с тях е нещо доста съществено “, разяснява националният представител от левицата за държанието на Българска социалистическа партия и позициите на партията във външнополитически проект.

В умозаключение Ирена Анастасова сподели, че това е вероятния компромис по отношение на образуването на кабинет. „ Другото е от избори в избори, което в тази геополитическа конюнктура и рецесии една след друга не е най-хубавото “, приключи тя.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР