Ние като общество сме тотално неготови за това, което идва

...
Ние като общество сме тотално неготови за това, което идва
Коментари Харесай

Дончев: Тотално неготови сме за дигитално общество

Ние като общество сме тотално неготови за това, което идва под формата на консенсусното групово предпочитание за електронно общество. То звучи прелестно, само че сме тотално неготови. Това е рецесия за политическия ред подобен, какъвто го познаваме. Затова имаме огромната задача да помислим по какъв начин да го образуване. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев при откриването на конференцията за киберсигурност Sofia Cybersec, която се организира в София Техпарк.

Дончев очерта няколко закани в вероятност – в случай че някой повлияе на метода, по който образоваме децата, това е заплаха, която ще е годна десетилетия напред. Въздействие върху това, което написа в медиите - това ще образува публичното мнение. Пряко да се влияе върху изборния развой - опасност за конституционния ред. " Затова би трябвало да мислим по-широко и няма по какъв начин да стане единствено със законодателни ограничения, належащо е да протекат и публични процеси, като би трябвало да се стартира с по огромна сдържаност ", безапелационен беше вицепремиерът.

Както и по тази причина, че би трябвало да се разделим с илюзията, че хакерските атаки заплашват единствено мрежата, телефона и устройствата - даже и в този момент те заплашват живота, който водим. Те могат да спрат публичния превоз, да срутен данъчната мрежа, електроснабдяването. Това е подтема, само че в един миг ще се трансформира в съществена. Второ, би трябвало да се разделим с илюзията, че можем да мислим ограничения за киберсигурност в границите на националната страна - интернет е световен феномен и ограниченията би трябвало да са паневропейски и интернационалното съдействие би трябвало да е приоритет, както при всяка световна опасност.

На откриването беше и Гергана Паси, ръководител на Дигитална национална коалиция. " От обединението считаме, че тематиката киберсигурност е универсална тематика, едно от огромните провокации на днешното съвремие и е измежду топ 5 риска на 2018 година пред международното общество. Темата е универсална, тъй като от ден на ден ние всички ще сме свързани с интернет. Към 2020 година повече от 200 милиарда неща ще бъдат свързани със международната мрежа съгласно специалисти. Парадоксалното е, че с повишаването на опциите ще нарастват и рисковете ", съобщи Паси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР