Ние категорично ще успеем да осигурим газ, влизайки в тази

...
Ние категорично ще успеем да осигурим газ, влизайки в тази
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Работим по вариант да се справим без Газпром

Ние изрично ще успеем да осигурим газ, влизайки в тази цена, която бизнесът желае от нас

" Работим по вид да се оправим без " Газпром ". Ако въпреки всичко те решат да ни доставят количествата, които дължат по контракт и не сме си взели, това би помогнало да имаме още по-добра цена на микса за газа. "

Това съобщи пред публицисти служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му дейностите на служебното държавно управление в областта на енергетиката са прагматични, а не съставляват " завой към Русия ".

" Ние споделяме, че има контракт, който изтича на 31 декември, единствено след няколко месеца. Ще опитаме въпреки всичко да си вземем количества газ на цената, която е контрактувана, които биха ни помогнали за зимата. Най-вече биха помогнали на потребителите и българския бизнесцената на микса в България да падне още и да преминем по-леко през тази тежка зима за цяла Европа. Там не виждам завой, а виждам прагматизъм ", разяснява Никола Стоянов.

" Ние изрично ще успеем да осигурим газ, влизайки в тази цена, която бизнесът желае от нас. Ако се получи опция да използваме и газ от " Газпром ", е допустимо цената да падне надолу ", счита той.

По тематиката за " ВМЗ " - Сопот министърът ще един път уточни, че сдружението е в положително финансово положение, само че изпитва усложнения с доставката на материалите, които употребява при производството, поради което има заплаха то да бъде нарушено.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР