Ние жените плачем от болка и радост, от обида и

...
Ние жените плачем от болка и радост, от обида и
Коментари Харесай

Женските сълзи – сила или слабост

Ние дамите плачем от болежка и наслада, от засегнатост и самосъжаление, от пребогато усеща и от техния дефицит. И въпреки в очите на близките, сълзите да наподобяват като симптом на уязвимост, като нищо друго, те ни носят мечтаното облекчение.

Може би ще се се учудите, само че за сълзите съществува цяла просвета, наречена лакримология. Тя е открила, че т. н. „ мощни хора ” – най-много мъже, които сдържат сълзите си, вредят на физическото и психическото си здраве, а също по този начин имат по-кратка дълготрайност на живота. Причината е доста елементарна – плачът е най-бързият и ефикасен метод тялото ни да се избави от хормона на напрежението кортизол. Затова, в случай че задържате обидата и сълзите си, страдат сърцето, кръвоносните съдове и целия ви организъм. Но това важи освен за отрицателните страсти. Извънмерната наслада и еуфорията от благополучие също покачват кръвното налягане и могат да доведат до аритмия. Затова и в такива моменти ни спохожда плачът и контролира тези крайни страсти.

Оказва се, сълзите са ефикасен метод за самолечение на тялото и душата. За страдание обаче с възрастта все по-често ги преглъщаме, робувайки на публичния стандарт. И въпреки всичко ние дамите сме в доста „ по-близки връзки ” със сълзите, в сравнение с са мъжете. Дори си разрешаваме да ги използваме като оръжие против другия пол, когато причините ни в разногласието са изчерпани. Защото пред женския рев капитулират даже най-силните представители на мъжката половина на човечеството.

Всъщност сълзите надълбоко объркват и плашат мъжете. Да, точно плашат, а не трогват, тъй като са свързани със свръхемоционалност и сензитивност – територия, на която представителите на мощния пол се усещат като в небрано лозе. И по тази причина се предават.

С помощта на сълзите можем да получим мечтаното, да излезем победителки в разногласието, даже да избегнем отговорност. Но както всяка друга операция и тази може да се радва единствено на краткотраен триумф. Честият рев води до отчуждение в двойката. Партньорът ви ще спре да ви се доверява, с цел да не ви разстрои, ще изпитва непрекъснато възприятие за виновност и в последна сметка няма дълго да издържи на това напрежение. Ако не задачите тъкмо това, не използвайте сълзите като средство за операция. Плачете единствено за здраве, най-добре на рамото на някоя близка другарка, а за общуването със мощния пол предпочитайте градивния и прям диалог
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР