Ние искаме оставката на главния прокурор. Задвижихме процедура, която може

...
Ние искаме оставката на главния прокурор. Задвижихме процедура, която може
Коментари Харесай

Антон Кутев: Искаме оставката на Гешев


Ние желаеме оставката на основния прокурор. Задвижихме процедура, която може да се окаже много дълга. Поискахме отчет от него и защото ще му би трябвало време, допускам това ще се случи през септември. Дотогава, Гешев би трябвало да е подготвен с отчет за активността си от януари до август месец тази година и да пристигна с този отчет в Народното събрание, където да бъде изслушан. По този метод ще се опитаме да създадем единствения, доста дребен надзор, който е заложен в Конституцията, на дейностите на основния прокурор. Това съобщи депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Антон Кутев пред БиТиВи.

Според Кутев един от главните проблеми е обвързван с презумпцията за непорочност. „ Не може да обвиниш един човек, а по-късно да кажеш, че може би е почтен, като случая с Бобоков. За мен огромният проблем е, че от самото начало тази хипотеза се нарушава “, изясни Кутев. По думи му, това е проблем на демокрацията.

„ Няма нищо неприятно да проверяваш администрацията на президента. Но не може да влезеш с един куп хора в Президентството. Защо го правиш? За да покажеш, че ти си над тях, че президентът е никой, че той е нарушител? Тук не приказваме за това да се вкарва ред. Говорим за границите, в които редът би трябвало да бъде въвеждан, тъй като, съгласно мен, Гешев прекрачва тези граници “, възмутено съобщи социалистът.

Според депутата от Българска социалистическа партия дейностите на Гешев са предизвикани от персоналните му вярвания и убеждения. „ Той се пробва да подходи хулигански, само че аз нямам доверие, че това може да стане по този начин. Засега той има положителни планове и в действителност желае да се оправи с престъпността, само че това не може да стане посредством нарушение на разпоредбите. Главният прокурор има една единствена задача - събира доказателствата и ги вкарва в съда, тъй че да устоят. Всичко останало, сега, в който стартира да се занимава с агитация, безусловно обърква този развой “, изясни депутатът от левицата.

„ Премиерът няма различен избор с изключение на да се вслуша в гласа на митинга. Дори на следващия ден да залезе целият този митинг и нищо да не остане от него. Демокрацията и тези митинги са единственото нещо, което може да смени несменяеми и безконтролни фигури в обществото, какъвто е и основният прокурор “, заключи Кутев.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР