Ние искаме оставката на главния прокурор от самото начало, но

...
Ние искаме оставката на главния прокурор от самото начало, но
Коментари Харесай

Атанас Славов разкри кой вариант за кабинет ще предложат от ДБ

Ние желаеме оставката на основния прокурор през цялото време, само че тогава ГЕРБ го бранеха. Изказването на Мария Габриел е самоуверено, само че видяхме какво стана. Главният прокурор реши да даде отпор, а политическият терен се разкаля и по този метод реализирането на първия мандат се разми и отдалечи,заяви в ефира на Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП - ДБ) Атанас Славов, който разяснява свадите в прокуратурата и опцията за образуване на постоянно държавно управление.

" Ние имаме поредното взето решение, че няма по какъв начин да подкрепим мандата на ГЕРБ и работим за втория мандат. Ние не сме си трансформирали решението. В Демократична България постоянно сме били за по-експертен вид на ръководство на България, който да работи за конституционни промени. Няма разновидности наши депутати да поддържат първия мандат и не би трябвало да се чакат изненади по тази тематика. По-важно е какво вършим по-късно. Ние не можем да представим вид на съдружен кабинет, нито пък ГЕРБ могат. Вариантът е вид длъжностен експертен кабинет, който да бъде излъчен от Народното събрание. Вярвам, че ние ще постъпим по този начин с втория мандат. Ние от Демократична България ще пазиме този вид, тъй като той е най-реалистичен. Проектокабинетът " Денков " беше доста мощна поръчка с доста мощни фигури. Вече месец и половина не сме видяли проектокабинета на първата политическа мощ. Акад. Денков е потвърдил своя престиж и достолепие. Бих се радвал да гласоподавам за него, само че дано получим втория мандат и тогава ще обсъждаме номинацията ни за министър председател. Трябва да създадем кабинет, който действително да прави промени. Нуждаем се от малко по-дълъг небосвод на деяние, тъй като има доста проблеми за решение ", безапелационен бе той.

" Видяхме, че на процедура сегашният парламентарен модел не работи. Това е повода да желаеме промени в Конституцията. Ще дам един образец. Сигналът на господин Сарафов за господин Гешев е доста добре разказан и структиран, отразява всички обстоятелства и показва всички възможни нарушавания. И какво направи СГП? Вместо да образува досъдебно произвеждане образува единствено инспекция. Тази инспекция може да продължи години и нещата да се заметат. С конституционните промени желаеме тъкмо това - да се прави действително работа. Искаме да променим и служебните кабинети. Те би трябвало да се излъчват от Народното събрание. В момента служебните министри идват в Народното събрание, само че ние не можем да желаяме избор на съмнение примерно. Те работят към този момент 10 месеца без да е ясно кои политики следват и кой ги е избрал ", добави Славов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР