Ние искаме да поправим в парламента закони за хората, които

...
Ние искаме да поправим в парламента закони за хората, които
Коментари Харесай

Мария Колева се обяви за нов принцип за определяне на пенсиите

„ Ние желаеме да изправим в Народното събрание закони за хората, които да вземат решение проблеми, съществували години обратно. Всеки извършва някакви лобистки закони, когато влезе в Народното събрание, които не са свързани с ползите на българския народ “. Това сподели пред Българска национална телевизия адв. Мария Колева – претендент за народен представител и за президент от партия „ Правото “.

Колева е безапелационна, че в случай че станат част от Народното събрание, те към този момент имат подготвени законопроекти в интерес на жителите.

„ На нас не ни е самоцел да влезем в Народното събрание, да ставаме депутати, да се възползваме от политика “, акцентира юристката.

Колева се разгласи за нов принцип, по който да се дефинират пенсиите, съгласно стажа.

„ Не може един пенсионер, който работи 45 години, да е със същата пенсия като обществената, на тези, които не са работили. Искаме да се трансформират критериите за формиране на пенсиите, не на този принцип, на който в този момент са направени. Трябва по-голям коефициент за трудовия стаж. Пенсията би трябвало да може да покрива минималните разноски “, смята тя.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР