Ние говорим за широко програмно правителство. Дори не се хващайте

...
Ние говорим за широко програмно правителство. Дори не се хващайте
Коментари Харесай

Ексклузивно! Росен Желязков даде яснота какъв кабинет крои ГЕРБ

„ Ние приказваме за необятно програмно държавно управление. Дори не се хващайте за думата „ програмно “. Говорим за необятно държавно управление, от което да се оттеглен политиците – да не вземат участие политиците и водачите “.

Така Росен Желязков, който ще е народен представител от ГЕРБ, изясни пред БТВ поканата на водача на партията Бойко Борисов към останалите политически сили в 48-ото Народно заседание за съставяне на постоянен кабинет. Той акцентира, че не става въпрос за коалиция.

„ Затова тръгнахме на разновидността за контактна група, с цел да се отсеят значимите от маловажните въпроси и в случай че се реализира схващане за това коя е платформата за политическото ръководство през идващите няколко тежки месеца, тогава да стартира политическия диалог “, посочи политикът.

Желязков разяснява и думите на Борисов от през вчерашния ден, че се отнася с почетения към „ Възраждане “ и вижда в тяхно лице съществени хора, с които обаче имат идеологически разлики.

„ Щом са получили доверие и са си удвоили резултата, значи са сериозен политически фактор, който не трябва да бъде неглижиран единствено тъй като имаме разлики, които разлики не ни разрешават да вършим с тях общо ръководство, само че не ни пречат да водим диалози по значителните тематики от дневния ред на обществото “, обясни представителят на ГЕРБ.

По думите му сега би трябвало да се търсят ексцентрични решения, а не да се политиканства поради тежката обстановка, в която се намираме.

„ Имаме всички учредения да считаме, че рецесията следва. Това ще докара до понижаване на вътрешното ползване. Няма изгледи енергоносителите да се върнат на равнищата от 2021 година Имаме всички учредения да считаме, че рано или късно ще стигнем до икономическа меланхолия след една тежка зима “, акцентира Желязков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР