"Ние докарахме демокрацията в България. Така се създаде Движението за

...
"Ние докарахме демокрацията в България. Така се създаде Движението за
Коментари Харесай

Карадайъ: Днес повече от всякога има нужда от ДПС

"Ние докарахме демокрацията в България. Така се сътвори Движението за права и свободи. Да отстояваме нашите права, нашите свободи и идентичността си. " С тези думи се обърна водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ към присъстващите на честването на годишнина от Възродителния развой в село Млечино.

"Обаче 31 години след основаване на Движение за права и свободи през днешния ден какво виждаме? Репресия. Някои политически ръководители на полицията тази година я трансфораха в онази комунистическа милиция. Нахлуха в домовете на инвалиди без законно съображение. Виждаме през днешния ден, че повече от всеки път имаме потребност от Движение за права и свободи. Виждаме, че през днешния ден България повече от всеки път има потребност от Движение за права и свободи, с цел да възстановим демокрацията, с цел да възстановим държавността в нашата татковина България ", сподели Карадайъ и добави, че тази година е било решено да няма манифестации поради пандемията и коронавирус рецесията, само че "няма по какъв начин да не почетем нашите герои на българската народна власт и по тази причина отново сме тук ".

"Да поздравим нашите братя и сестри християни за празника, само че ние се събираме тук, с цел да може да си спомняме тези времена и да вземем поуката от това, което се е случило преди време с вярата и концепцията дружно и обединени да градим нашето бъдеще, на децата ни и на внуците ни в нашата татковина ", сподели още Карадайъ.

"Онези политически ръководители, които принудиха полицията да се трансформира в милиция, би трябвало да си носят отговорност. А за противозаконните действия и милиционерщината отсам заявяваме, като Движение за права и свободи – откакто изчерпим националните правни процедури, тази тематика ще стигне до Европейския съд за правата на индивида в Страсбург. Не можем да премълчаваме рушенето на народна власт и рушенето на държавност в нашата татковина България. Днес, в случай че го премълчим, на следващия ден каква България ще има, каква България ще завещаем на нашите деца и на нашите внуци”, попита Карадайъ.



Ръководството на Движение за права и свободи уважи паметта на жертвите на Възродителния развой в момчилградско. Мустафа Карадайъ дружно с народни представители, членове и симпатизанти на Движение за права и свободи и посетители от страната и Република Турция поставиха венци и цветя пред чешмата монумент в с. Горско Дюлево, в с. Ауста и в с. Нановица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР