Ние до скоро бяхме страната с най-голяма зависимост от руския

...
Ние до скоро бяхме страната с най-голяма зависимост от руския
Коментари Харесай

Петков увери: Вече сме с нулева зависимост от руския газ

Ние до скоро бяхме страната с най-голяма взаимозависимост от съветския газ. Сега сме страната с нулева взаимозависимост от съветския газ, паричните средства, които спряхме в посока на режима на Путин бяха големи. Като ние искахме да се придържаме към контракта с Газпром, само че когато се стопира едностранно този контракт, ние споделяме не, няма да се съгласим едностранно да се трансформира този контракт.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков след срещата си с премиера на Нидерландия Марк Рюте, съобщи БГНЕС.

Интересното е, че двамата министър председатели се разходиха по улиците на София след формалната част. 

България даде своята голяма част за прекъсването на паричните потоци към Путин и чакаме схващане, че не може по едно и също време да отидем от 95% на нула в газа и да сложим ембарго на единствената ни рафинерия, която за жалост работи единствено с микс от нефт от Урал. Ние ще желаяме да сме част от изключенията, до момента в който не създадем другите инфраструктурни благоприятни условия да имаме петролопровод от Гърция, разяснява Петков.

Вярвам, че България сподели, че не може и не се гъне под напън на непозната страна, показахме, че имаме воля да стоим мощно пред нашите сътрудници, само че за петрола сега не сме в позиция да вземем и този евентуален риск, добави Петков.

За РСМ Петков съобщи: „ Казали сме, че е въпрос на съответни стъпки да изминем този път дружно и това не е функционалност на някакви календари или упования, а функционалност на общата работа, която да извървим дружно и когато я извървим, нашето държавно управление ще внесе тематиката в българския парламент и се надявам в недалечно бъдеще да напреднем по тази тематика и европейското бъдеще на районен съд Македония да стане факт “.

За Шенген българското държавно управление е в тази си мощна задача да отстрани корупцията, да качи равнището на българските институции, това е най-сигурният път за България към Шенген и Марк ме увери, че това е пътят, разяснява още Петков.

От своя страна министър председателят на Нидерландия Марк Рюте съобщи, че министър председателят Петков се бори с корупцията, модернизира страната. „ Ще бъдем сътрудници и в действителност в стопанската система желаеме да работим, в зелената стопанска система, еко културата, ще имаме търговски задачи в България, в това число този фонд, който желаеме да създадем, ще има съдействие сред университетите “, добави Рюте.

Обсъдихме войната в Украйна, известността на Путин в България пада до невиждани равнища до момента. Нидерландия оказва помощ на България към този момент с изтребителите F- 35 и e значимо да сме един до друг, тъй като опасността от Русия би трябвало да се оправим с нея дружно на равнище Европейски Съюз и НАТО, сподели Рюте.

Ние сме обединени, а разграничени ще бъдем победени, добави той. Имате другари на всички места в Европа, не сте сами и нашата поддръжка е за вас. Ще работим по тези тематики, с цел да реализираме триумф, с цел да се подготвим по най-хубавия метод за Европа след войната. И е отлично, че ние сме толкоз надалеч като разстояние, само че пък имаме единодушие по всички тези тематики и това е доста особено, разяснява Рюте. Очаквам с неспокойствие да работим дружно. Мисията през октомври, военните въпроси, битката с корупцията, това е общ дневен ред. Оттук нататък ще работим дружно, разяснява още Рюте. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР