Ние, българските граждани, обединени от убеждението, че сме част от

...
Ние, българските граждани, обединени от убеждението, че сме част от
Коментари Харесай

София се събира на митинг за достойна подкрепа за украинските бежанци

" Ние, българските жители, обединени от убеждението, че сме част от европейската цивилизация и хилядолетна културна традиция на съпричастност и взаимност към изпадналите в неволя, заявяваме безапелационното си противоречие с водената от държавното управление политика във връзка с украинските бежанци, прогонени от вероломната експанзия на Кремъл срещу Украйна. "

Това е твърдата позиция зад която застава огромна група българи. Те ще се съберат на протест на следващия ден, 7 юни, в София. Мястото е пл. " Независимост ", а началният час - 18:30.

Вече повече от три месеца след началото на тази война на заличаване против украинския народ българските институции показват тежки организационни дефицити в оправянето с бежанската рецесия. Нещо повече. Забелязват се ясни злонамерени трендове, пишат уредниците.

" Систематично не се оказва помощ и протекция на бежанците - най-вече майки с деца. Свидетели сме на некомпетентност и даже неприязън към търсещите леговище у нас украинци. Вместо българските институции пламенно да се опълчват на пропутинистката агитация, те прекомерно постоянно спомагат в построяването на отрицателен облик на бежанците, като употребяват единични случаи, с цел да обобщават и да наложат в българското общество извънредно отрицателни настройки към украинците и Украйна. "

Ясно е, че без всекидневните старания на множеството доброволци и благотворителни начинания до момента щеше да се стигне до филантропична злополука.

Но колкото и да е основна помощта на самоорганизиралите се български жители, тя единствено отчасти може да компенсира бездействието и злонамереността на институциите.

Позорното изказване на вицепремиера Константинова от 30 май е последното от поредност дейности, целящи да прогонят украинските бежанци, считат уредниците на митинга, които са се събрали от Фейсбук група, в която бяха проведени и предходните шествия.

Те означават също, че върху българския народ се слага срамно клеймо като безчувствени и безчовечни човеци, неспособни да проявят най-елементаро състрадание и взаимност към беззащитните и лишени от дом украински бежанци.

" Това е в крещящо несъгласие с човеколюбивите исторически обичаи на българите, които одобряват, оказват помощ и интегрират арменците и бялата емиграция. С подвига на спасяването на българските евреи през Втората международна война. Не можем да допуснем дневният ред на българското общество да бъде задаван от национални предатели, обслужващи вражеските съветски ползи. "

Ето какви са условията им към правителството:

1. Отчет на средствата, получени от Европейски Съюз за справяне с бежанската рецесия.
2. Прекратяване на порочните практики и правене на цялостна тактика за поддръжка на украинските бежанци.
3. Адекватна връзка на тактиката и съответни ограничения за опълчване на пропутинистката агитация.
4. Стъпки за интеграцията на бежанците. На първо време всеобщо образуване на курсове по български език за възрастни и деца. Приемане на децата в детски градини и учебни заведения.
5. Оставка на вицепремиера Калина Константинова заради непросветеност и неприемливо отношение, несъвместими със заемания от нея пост.

 
Мощна поддръжка за Украйна на жълтите павета в София
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР