Нидерландският министър-председател Марк Рюте заяви пред репортери в Брюксел, че

...
Нидерландският министър-председател Марк Рюте заяви пред репортери в Брюксел, че
Коментари Харесай

Рюте: Има шанс за пробив по Северна Македония през идната седмица

Нидерландският министър-председател Марк Рюте съобщи пред кореспонденти в Брюксел, че има " огромно неспокойствие " поради българското несъгласие върху кандидатурата на Северна Македония за участие в Европейски Съюз, заяви „ Евронюз “.

" Разбирам, че французите и германците в действителност са се пробвали да договорят резултат ", продължи той и добави, че " на Балканите в никакъв случай не е елементарно, само че съгласно мен има 60-40% късмет за пробив през идната седмица ".

Също по този начин Рюте съобщи, че не би трябвало да има проблем с одобряването на статута на претенденти на Украйна и Молдова или със листата на Комисията с цели, по които страните към момента би трябвало да работят, защото изпълнителният орган на Европейски Съюз е направил " задълбочена и обективна оценка ".

По отношение на Грузия, която е " една крачка обратно ", той съобщи, че жителите на страната би трябвало да възприемат обстановката като " чашата е на половина цялостна, а не на половина празна " и че европейската вероятност е " явен ангажимент от страна на Европа да признае европейската упоритост на (страната) ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР