Нидерландски изтребители F-35 започнаха първите си тренировъчни полети в Полша,

...
Нидерландски изтребители F-35 започнаха първите си тренировъчни полети в Полша,
Коментари Харесай

Нидерландски F-35 започнаха тренировъчни полети в Полша

Нидерландски изтребители F-35 започнаха първите си подготвителни полети в Полша, в осъществяване на задача на НАТО, заяви холандският министър на защитата Кайса Олонгрен.

Миналата седмица нидерландски изтребители F-35 дойдоха в Полша, с цел да патрулират в небето като част от задачата на НАТО.

" Днес нашите изтребители F-35, които се насочиха към Полша в петък, започнаха първото си подготвително обучение. Те охраняват въздушното пространство на НАТО над Източна Европа. По този метод укрепваме източния си фланг. " - написа Олонгрен в Twitter.

Миналия петък полският министър на националната защита Мариуш Блашчак, разяснявайки идването на холандските F-35 в страната, съобщи, че изтребителите ще поддържат полската войска като част от задачата на НАТО за засилена защита на въздушното пространство. Полският министър напомни, че Полша е закупила също изтребители F-35 от Съединени американски щати и чака тяхната доставка.

Нидерландия доста разшири военното наличие на НАТО в Източна Европа. От началото на съветската инвазия в Украйна холандците изпратиха няколко изтребителя F-35 и F-16 да патрулират въздушното пространство над източния фланг на зоната на алианса. Така да вземем за пример в България са ситуирани 4 изтребителя F-35, които ще следят въздушното пространство до края на май. В средата на април Нидерландия изпрати 150 военнослужещи в Словакия, с цел да разположат системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “. Освен това холандската войска взе участие в предното наличие на НАТО в Литва повече от пет години. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР