Нидерландия ще вземе решение за присъединяването на България към Шенген

...
Нидерландия ще вземе решение за присъединяването на България към Шенген
Коментари Харесай

Рюте: Решаваме за България и Шенген в близките дни

Нидерландия ще вземе решение за присъединението на България към Шенген „ по някое време в околните дни “.

Това съобщи министър председателят Марк Рюте при идването си в Брюксел през днешния ден. Той пристигна за присъединяване в срещата на върха „ ЕС-Западни Балкани “. А на следващия ден и в петък Рюте ще взе участие в Европейския съвет.

„ Трябва да вземем решение в Нидерландия, основаващо се на отчетите на Европейската комисия “, сподели министър.председателят на Ниската земя.

Наши източници намекнаха, че решението може да стане факт още в петък. Възможно е обаче да се случи и идващия петък. На 15 и 22 декември са последните две съвещания на нидерландското държавно управление преди Коледа.

„ Сега обсъждаме с България. Трябва да забележим дали можем да предприемем идната стъпка с Шенген. Това е допустимо единствено в случай че бъде прецизно и транспарантно “, сподели Рюте.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР