Нидерландия се присъединява към военна коалиция със съюзници, включително Великобритания,

...
Нидерландия се присъединява към военна коалиция със съюзници, включително Великобритания,
Коментари Харесай

Нидерландия влезе във военната коалиция за Украйна - ще помага на Киев с технология за дронове

Нидерландия се причислява към военна коалиция със съдружници, в това число Англия, която ще достави на Украйна усъвършенствана технология за дронове и ще ускори нейните нападателни качества във войната против Русия, сподели нидерландският министър на защитата Кася Олонгрен, представена от Ройтерс.

Обещанието от Нидерландия идва в допълнение към изтребители F-16, артилерия, муниции и системи за противовъздушна защита, предоставени или обещани от кралството на Киев.

За Нидерландия това може да докара до спомагателни разноски в допълнение към 2 милиарда евро, планувани към този момент за 2024 година, сподели Олонгрен пред Ройтерс в изявление преди двудневната среща на министрите на защитата на НАТО в Брюксел, започваща в сряда.

" Разбира се, знаем, че дроновете са доста значими в тази война ", сподели Олонгрен. " Ето за какво ние се причисляваме към обединението за дронове, която Украйна започва дружно с Латвия, дружно с други страни, с цел да сме сигурни, че вършим тъкмо това - да увеличим производството, да използваме най-новите технологии и да осигурим тъкмо това, от което Украйна има потребност. "

Министерството на защитата на Украйна разгласи присъединяване на Англия предишния месец.

Дроновете се трансфораха в решаваща част от военновременните тактики, както на Украйна, по този начин и на Русия за разузнаване и поразяване на цели, значително с помощта на релативно ниската им цена.

И двете страни в този момент употребяват хиляди дребни, евтини дронове, в началото основани за невоенна приложимост, с цел да правят наблюдаване и офанзиви на равнище полесражение, като в същото време усилват своите флоти от по-големи далекобойни дронове, които могат да летят доста по-далеч и да носят по-тежки камери или повече експлозиви.

Както Англия, по този начин и Нидерландия към този момент помогнаха на Украйна да построи собствен флот от дронове.

" Новото е, че в този момент формираме тази коалиция. Така че ние свързваме, да кажем, нещата, които вършим настрана, в една коалиция, която ще може да отговори на новите потребности на Украйна, както те виждат развоя на боевете на фронтовата линия. "

Украйна има намерение да създаде хиляди дронове с огромен обхват на деяние, способни да нанасят дълбоки удари в Русия през 2024 година, и към този момент има до 10 компании, които работят по производството, сподели министърът на цифровите технологии на Украйна Михайло Фьодоров в изявление за Ройтерс в понеделник.

Работейки дружно, обединението ще може да отговори на изменящите се военновременни тактики на Киев.

" И мисля, че това ще бъде силата на тази коалиция, да можем да осигурим в доста кратковременен проект това, от което се нуждаят ", сподели тя.

Олонгрен сподели, че Нидерландия ще способства с високотехнологичен опит от комерсиалния бранш, само че отхвърли да даде механически или финансови детайлности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР