Нидерландия първа в Западна Европа ще наложи частичен локдаун в

...
Нидерландия първа в Западна Европа ще наложи частичен локдаун в
Коментари Харесай

Нидерландия първа в Западна Европа връща затварянето

Нидерландия първа в Западна Европа ще наложи непълен локдаун в опит да спре повишаването на случаите нa Covid-19, оповестява Reuters.

Барове, заведения за хранене и магазини за несъществени артикули ще би трябвало да затварят в 19:00 часа в продължение на най-малко 3 седмици от събота. Хората ще бъдат призовани да работят от у дома колкото е допустимо повече и няма да се позволява аудитория на спортни събития през идващите седмици. Училищата, театрите и кината ще останат отворени.

Кабинетът на служебния министър председател Марк Рюте ще вземе дефинитивно решение по-късно през днешния ден и ще разгласи новите ограничения по време на конференция, планувана за 18:00 часа.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Нидерландия е следващата европейска страна, която стяга пра...

Новата вълна от инфекции оказа напън върху лечебните заведения в цялата страна. Новото блокиране би означавало фрапантен поврат в политиката за холандското държавно управление, което до предишния месец смяташе, че релативно висок % на имунизиране ще значи, че може в допълнение да облекчи ограниченията към края на годината.

Около 85% от пълнолетното холандско население е изцяло имунизирано против COVID-19. Досега бустерните дози са били предоставяни единствено на групи от хора със слаба имунна система, само че от декември месец ще бъдат препоръчани и на хора на възраст 80 и повече години през декември.

Миналия месец почти 55% от пациентите в холандските лечебни заведения и 70% от тези в интензивни отделения са били неимунизирани или единствено отчасти имунизирани, демонстрират данни, предоставени от Холандския институт по опазване на здравето.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР