Нидерландия очаквано спечели борбата в група А на световното първенство

...
Нидерландия очаквано спечели борбата в група А на световното първенство
Коментари Харесай

Нидерландия не остави съмнение, че е №1 в група А

Нидерландия предстоящо завоюва битката в група А на международното състезание по футбол в Катар. В третия и финален кръг от първата фаза на Мондиал `22 " лалетата " съкрушиха с 2:0 домакините и ги оставиха на дъното в крайното класиране, без нито една извоювана точка и с обща голова разлика 1:7.

За днешния триумф на нидерландците на ст. " Ал Байт " в Ал Хор се разписаха двама разнообразни играчи. Резултата откри 26-ата мин. изгряващата звезда на европейския футбол Коди Гакпо. За 23-годишния гений на ПСВ " Айндховен " това беше трето попадение от началото на шампионата и той се изравни с водачите в голмайсторската листа - еквадореца Енер Валенсия и французина Килиан Мбапе.

Автор на втория гол в катарската врата пък стана халфът на " Барселона " Френки де Йонг, който се разписа в 49-ата мин. В средата на втората част европейският отбор отебеляза и трето попадение посредством Стивън Бергхойс, само че след интервенция на VAR то бе анулирано поради открита игра с ръка на Гакпо в хода на офанзивата.

Така Нидерландия съблюдава традицията всякога, когато взе участие в шампионата на планетата, да стига най-малко до 1/8-финал. Популярни като " най-силния тим, който в никакъв случай не е ставал международен шмпион ", трикратните сребърни медалисти (1974, 1978, 2010) и един път бронзови медалисти (2014) ще научат своя идващ противник след изиграването на късните мачове в група В довечера.

От 21:00 ч. наше време стартират срещите Англия (4 т.) - Уелс (1 т.) и Иран (3 т. ) - Съединени американски щати (2 т.). Срещу " оранжевите " на 1/8-финалите ще се изправи тимът, който приключи втори в този поток.

Победителят пък ще има за противник отбора на Сенегал, който се пребори за втората позиция в група А. В пряк конфликт с Еквадор африканците се постановиха трагично с 2:1 на ст. " Халифа Интернешънъл " в Ал Райян.

Сенегалците, които се нуждаеха от задъклжителна победа, с цел да изпреварят противника си, поведоха с гол на Исмаила Сар от дузпа в последната минута на първото полувреме. Еквадорците, за които задоволително беше и равенството, съумяха да изравнят в 67-ата мин. посредством Мойсес Кайседо. Но единствено три минути по-късно капитанът Калиду Кулибали хвърли в възторг африканските почитатели по трибуните с второ попадение в южноамериканската врата.

В Нидерландия събра 7 т., а Сенегал приключи с 6 т. С актив от 4 т. Еквадор се подреди трети пред последния Катар (0 т.). Така сенегалците ще вземат участие в елиминациите на международно състезание едвам за повторно в историята след Мондиал `02 в Корея и Япония, когато като дебютанти стигнаха до 1/4-финалите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР