НФСБ засега остава в управлението. Тази новина коментира в 12+3

...
НФСБ засега остава в управлението. Тази новина коментира в 12+3
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Не се задава падане на кабинета, ще се задържи поне до евроизборите



НФСБ към този момент остава в ръководството. Тази вест разяснява в " 12+3 " културологът проф. Ивайло Дичев.
" Мисля, че кабинетът ще оцелее още известно време. Не се задава рухване на това държавно управление. Вероятно някъде следващата година ще има избори, може би дружно с европейските ", предвижда проф. Дичев.

Относно промените в кабинета той означи, че " жителите чакат тъкмо това – оставки. Защо националистите би трябвало да разиграват спектакъл - той заменя действителните политики. Самите обединени патриоти са много разединени. Вероятно там има и борба преди европейските избори. Не виждам някакво КПД на патриотите, единствено говорене. Има единствено неща, които въобще не са значими. Може би Валери Симеонов схваща, че стартират да губят поддръжка и по тази причина е неговият изблик. Боричкат се за власт – всяка политическа коалиция е нещо такова. По-важното е да се организират промените, които са планували и да се извършва програмата. Ако това не става, кой е отговорен?

Всичко това ми се вижда малко театрално. Приписват се на особения темперамент на Валери Симеонов. Преди това тази роля играеше Сидеров. Политическият спектакъл, който заменя действителните дейности ", означи проф. Дичев.

Той счита, че вероятната опция вътре в Народното събрание са Движение за права и свободи и " Воля ".

" Чисто идеологически ГЕРБ и Движение за права и свободи са доста по-близки, в сравнение с ГЕРБ  и Атака, примерно. Тази коалиция беше противоестествена. Очаква се скоро да се подписа договорката за самолетите – за милиарди. Предполагам, че най-малко Вътрешна македонска революционна организация до дъно ще държат на обединението. Сидеров също ще държи до дъно, защото за него това е последно присъединяване в Народното събрание, съгласно мен. Боричканията оклоняват от сериозните промблеми в нашето общество. Нещата, с които се занимават Обединените патриоти, са повърхностни ", счита проф. Ивайло Дичев.

Още по тематиката чуйте в звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР