Независимо от това, че го смятат за самотен извършител, атентаторът

...
Независимо от това, че го смятат за самотен извършител, атентаторът
Коментари Харесай

Убиецът от Виена свързан и с арестувани у нас

Независимо от това, че го считат за уединен причинител, атентаторът от Виена Куйтим Фейзулаи наподобява е бил много тясно обвързван с други терористи, написа „ Шпигел “.

Следите на мъжа, който в понеделник умъртви четирима души в центъра на Виена и рани 23 (някои от тях сериозно) водят и към Швейцария, Германия, и даже опосредствано към България.

Според обявата немската полиция организира обиски в няколко града по отношение на съмненията, че четирима души са имали постоянни контакти с Куйтим Фейзулаи.

Претърсват се жилища и офиси в Касел, Пиненберг и Оснабрюк. Един от четиримата мъже на име В. от региона на Пинеберг е бил член на терористична група, която е изскала да стигне до Сирия и да се бие на страната на джихадистите от „ Ислямска страна “.

Преди две години Хамбургският областен съд го е осъдил на условно наказване за подготовка на тежко закононарушение, което е опасност за страната. Заедно с още петима ислямисти В. се е опитал да пътува до „ Ислямска страна “ (ИД) в Сирия. Според присъдата обаче групата е била задържана в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР