Независимо дали става въпрос за малък или голям бизнес, ръководителите

...
Независимо дали става въпрос за малък или голям бизнес, ръководителите
Коментари Харесай

5 личностни качества на успешните лидери

Независимо дали става въпрос за дребен или огромен бизнес, ръководителите на компании постоянно търсят по-добри способи за връзка със чиновниците си. Стилът на управление е решителен в ежедневната връзка на работното място. Но кой е най-хубавият вид водачество?

" Начинът, по който водачите вземат решения, стимулират другите да ги следват, ръководят смяната, започват начинания и се оправят с рецесии, зависи от техния жанр на управление ", изяснява Рик МакДаниел, създател на известната книга " Имаш жанр ", отдадена на личностните видове и тяхното въздействие върху лидерските умения.

" Различните обноски на управление имат директно влияние върху офис средата и всеки жанр води до неповторим метод на връзка ", показва МакДаниел, който е постоянен преподавател на събития на най-големите компании в Съединени американски щати.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Зад всеки съумял екип непроменяемо стои един популярен водач. За най...

Той откроява 5 вида на държание, които могат да се приложат в ръководенето на хора и оказват помощ за развиването на всяка организация:

1. Визионерът

Лидерите визионери знаят идеално какво желаят да реализират. Те умеят да увличат останалите след себе си, като им демонстрират за какво са значими за организацията. Така хората имат вяра, че това, което вършат, в действителност има значение. Когато всеки има дребна роля в огромната цел, елементарно се откриват стандарти, които да поддържат общата визия. Резултатът е по-голяма ангажираност с задачите на организацията.

2. Хармоничният

Хармоничните водачи ценят възприятията на хората повече от съответните задания и цели. Те желаят да изградят прочувствена връзка, която води до мощно възприятие за принадлежност към компанията. Този жанр спомага положителната връзка, тъй като хората, които се харесват, си приказват доста. " Споделят хрумвания, по-отворени са едни към други, имат вяра си и това води до доста нововъведения. ", твърди МакДаниел. Това е доста дейно при съществуване на огромен стрес на работното място, а и отвън него.

3. Резултатният

Лидерите производители са съсредоточени върху постигането на резултати. Те слагат високи стандарти на работа и чакат чиновниците им да ги съблюдават, като са фокусирани върху по-бързото и по-качествено осъществяване на дилемите. Това обаче има и своите негативи. " Лидерите от този вид знаят какво желаят, само че не постоянно знаят по какъв начин да го кажат. ", споделя МакДаниел. Те чакат хората просто да знаят какво да вършат. Така чиновниците се усещат несигурни и стартират да се чудят дали в действителност техният началник им има доверие.

4. Сътрудникът

Този вид водачи реализират консенсус посредством присъединяване. Истинска народна власт – обсъждаш с хората концепциите им, а по-късно ги прилагаш на процедура. Така се построява огромно доверие и чиновниците са много по-отдадени. Като им разрешава да имат директно присъединяване във взимането на решения, този водач построява у чиновниците възприятие за принадлежност. Вслушвайки се в техните паники, той усеща какво е нужно, с цел да се увеличи ентусиазма и дисциплината на работното място.

5. Инструкторът

Тези водачи се концентрират върху развиването на хората. Те постоянно първо работят като съветници, изслушвайки проблемите, а по-късно насочват членовете на екипа към по-добрия път. Така чиновниците сами съумяват да открият мощните и слабите си страни и да намерят работещи решения по пътя към задачата, до момента в който техният водач стои леко настрани като консултант.

" Нито един жанр на управление не е по-добър от останалите ", уверен е Рик МакДаниел. Ефективният водач умее да избира верния жанр на управление съгласно събитията, тъй че да се оправи с всяка обстановка. Така ще поддържате връзка по-добре със чиновниците си и ще ги ръководите по-успешно.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР