Независимият руския вестник "Новая газета" спира да пише за войната

...
Независимият руския вестник "Новая газета" спира да пише за войната
Коментари Харесай

Новая газета спира да пише за войната в Украйна заради цензурата в Русия

Независимият съветския вестник "Новая газета " стопира да написа за войната в Украйна поради цензурата в Русия

Това разгласи през днешния ден основният редактор Дмитрий Муратов, един от носителите на Нобеловата премия за мир за предходната година, предадоха Ройтерс и

По думите му материалът за военните дейности на Русия в Украйна ще бъде свален от уеб страницата на вестника, само че изданието ще продължи да оповестява за последствията от тези дейности, включително задълбочаването на икономическата рецесия и преследванията на инакомислещи.

"Военната цензура в Русия бързо мина в нова фаза: от опасност за блокиране и закриване на издания (което се ползва съвсем изцяло) тя мина към опасност за наказателно гонене против публицисти и жители, които популяризират информация за военните дейности, друга от прессъобщенията на министерството на защитата ", се споделя в обръщението на вестника към читателите.

В текста се показва, че тази опасност "несъмнено ще бъде осъществена ". Изтъква се, че вестникът няма да рискува свободата на своя екип, само че в същото време няма да пренебрегне желанието на читателите той да продължи да работи, въпреки и под военна цензура.

По-рано тази седмица в Русия бяха закрити радио "Ехото на Москва " и тв канал "Дожд ", напомни Ройтерс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР