Независимият общински съветник Методи Лалов сменя името на Графа. Предложих

...
Независимият общински съветник Методи Лалов сменя името на Графа. Предложих
Коментари Харесай

Общинар сменя името на Графа

Независимият общински консултант Методи Лалов сменя името на Графа. Предложих Столичният общински съвет (СОС) да преименува ул. " Граф Игнатиев " на ул. " Свободна Украйна ", написа Лалов във Facebook.

В претекстовете в отчета до СОС Лалов показва, че една от емблематичните за столицата и за България улици носи името на граф Николай Игнатиев, дипломат на Русия в Цариград, Османска империя. Същият обаче, като изразител на съветските имперски ползи, е работил против независимостта на българската православна черква и против свободата на България. Има основна роля и за обесването на идеолога и уредник на българската национална гражданска война Васил Левски, защото упорства пред османските управляващи Апостолът на свободата да бъде съден от специфичен съд, в определянето на чийто състав взе участие персонално, отбелязва в отчета си до СОС Лалов.

Според него обозначаването на тази значима за българите улица с името на човек, работил срещу ползите на България и виновен за обесването на Васил Левски, съставлява тежко огорчение за българския народ.

" Затова и с цел да бъде възобновена историческата правдивост и достолепието на българските жители предлагам ул. „ Граф Игнатиев “ да бъде преименувана ", декларира Методи Лалов.

В подтекста на военната експанзия на съветския президент Владимир Путин в Украйна, довела до унищожаването на хиляди животи на хора от разнообразни етноси и националности, до разрушаването на цели градове и до флагрантно нарушение на открития интернационален правов и либерален ред, както и като израз на съпричастността на българския народ с украинския, предлагам улицата да носи отсега нататък наименованието „ Свободна Украйна “, показва общинският консултант.

Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие следва да съгласува предлагането ми за преименуване със съответната общинска администрация по местоположение на обекта.

Независимо от това съм изпратил искане за координиране до кмета на регион „ Средец “, което ще показва на вниманието на общинските съветници при разискването на отчета в комисиите на СОС, добавя още Методи Лалов.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР