Независимият общински съветник Борис Бонев заяви, че днес, след повече

...
Независимият общински съветник Борис Бонев заяви, че днес, след повече
Коментари Харесай

Огромна промяна с транспорта в София. Решението

Независимият общински консултант Борис Бонев съобщи, че през днешния ден, след повече от 10 годишно очакване, София ще получи обективна, европейска и съвременна билетна система за таксуване в градския превоз, съобщават от " Спаси София ".

Предстоят доста позитивни промени, които целят превозът да стане по-достъпен за жителите, само че и да притеглим повече пасажери, добави той.

Хартиените билети и старите перфоратори отпътуват в историята, с цел да бъдат сменени от електронни билети и голям брой благоприятни условия за закупуване на билети и карти. " - съобщи Борис Бонев.

Според Спаси София, въвеждането на билети за безкрайно и гратис прехвърляне напълно ще промени пътуванията в столицата. " В рамките на 30 или 60 минути пасажерите ще могат да сменят безграничен брой транспортни средства - метро, рейсове, трамваи или тролеи. След края на този интервал, те ще могат да завършат пътуването до края на маршрута си в последното транспортно средство без никакви ограничавания. Това облекчение съществува в цяла Европа и към този момент софиянци няма да заплащат 3,20 лева при прехвърляне, а цената остава 1,60 лева " - показа Борис Бонев в Столичния общински съвет.

По думите му главното искане на Спаси София е било въвеждането на преференциални годишни карти за всички учащи, както и за всички млади. " Годишната карта за възпитаници и студенти става 200 лева, а вкарваме и карта за всички млади до 26 години, без никакви спомагателни условия. Искаме да дадем тласък на младите, които са при започване на кариерата си, да се придвижват преференциално с градски превоз, добави Бонев

Годишната карта също резервира цената си от 365 лева Тя ще може да се изплаща и разсрочено.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР