Независимият общински съветник Борис Бонев призова днес Йорданка Фандъкова спешно

...
Независимият общински съветник Борис Бонев призова днес Йорданка Фандъкова спешно
Коментари Харесай

Спаси София: Нужно е спешно преосмисляне на приоритетите и проектите в столицата

Независимият общински консултант Борис Бонев прикани през днешния ден Йорданка Фандъкова незабавно да се преразгледат плановете и целите на София за тази и идната година. Според Бонев, здравната рецесия сигурно ще докара до тежки стопански последици, а парите, с които София разполага, фрапантно ще намалеят.
“Животът няма да спре и потребностите на софиянци няма да изчезнат. Затова в този момент повече от всеки път е значимо всеки разполагаем лев да бъде вложен дейно, транспарантно и да носи добавена стойност. ” - споделя Бонев и прибавя, че с сътрудниците от Спаси София оферират преразглеждане и прекъсване на част от плановете, които не са витално нужни за града.
“Като образец мога да дам безцелното пренареждане на павета по улиците Цар Шишман и 6-ти септември и площадите Св. Ал. Невски и Народно заседание. За това Общината има намерение да похарчи 27 млн. лева, макар че настилките и в този момент са в положително положение. ” - изяснява общинският консултант. Той предлага тези средства да бъдат пренасочени към създаване на дълго отлагани и витално нужни за софиянци планове, които ще имат действително позитивно икономическо измерение. Такъв план е довършването на ринговия бул. Тодор Каблешков.
“Далеч по-разумно е средствата за такива козметични поправки да се пренасочват към капиталови планове, които ще донесат същинска и осезаема смяна за столичани. Затова ние предлагаме главно да се влага в транспортната инфраструктура, в построяването на пробивите и ускорение на наземния градски превоз. Системата, която движи София сега, не действа и би трябвало да се усъвършенства с бързи темпове. Недопустимо е и през 2020 година част от града към момента да няма канализация. Подобни планове ще създадат София конкурентна в утрешния свят, не поправки като този на Графа. ” - счита Бонев.
От Спаси София оферират да бъде спрян и проблематичният план за ремонт на Борисовата градина, за който са планувани още 14 млн. лева Те настояват, че Борисовата градина не се нуждае незабавно от ремонт, изключително в случай, че паркът към момента няма Подробен устройствен план, който да планува тъкмо какви промени могат да се вършат в него. “В сферата на екологията има сериозен проблем с успеваемостта. Столичната община заплаща неведнъж повишени цени за дребни фиданки, по-голямата част от които бързо изсъхват, стотици хиляди цветя се сменят през две седмици в столичните паркове, когато целия свят се преориентира към потребление на многогодишни цветя. Това са все образци за хабене на средства, които са ни извънредно нужни и тези течове би трябвало неотложно да бъдат спрени. ” - безапелационни са от организацията.
В позицията до кмета от Спаси София показват, че съвсем всяка градска система в София има потребност от дълбоки промени, които ще бъдат още по-належащи предвид на идващата тежка икономическа рецесия. Като образец те показват многочислените раздути общински сдружения, които постоянно имат дублиращи се функционалности, без да се изискват резултати от работа им. “ЦГМ, транспортните оператори, пазарите, Столичен инспекторат, част от фондациите и дирекциите на Общината имат незабавна потребност от преструктуриране, обединение и понижаване на административния личен състав. Затова чакам от кмета и от ръководителя на СОС, господин Герджиков, неотложно привикване на онлайн председателски съвет, на който дружно със зам.-кметовете да дискутираме тези въпроси. Изпратил съм публично искане преди две седмици, само че отговор към момента няма, което е неприемливо. ” - приключва позицията си Борис Бонев от Спаси София.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 24 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР