Независимите депутати, напуснали парламентарната група на БСП, поискаха президентът Румен

...
Независимите депутати, напуснали парламентарната група на БСП, поискаха президентът Румен
Коментари Харесай

Отцепниците от БСП искат Консултативният съвет по национална сигурност да обсъди датата на изборите

Независимите депутати, напуснали парламентарната група на Българска социалистическа партия, желаеха президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност за разискване на датата на идните парламентарни избори.

Красимир Янков от групата на наричащите себе си "прогресивни социалисти " посочи, че определянето на датата на изборите не може да е еднолично решение и би трябвало да се вземе поради здравната обстановка поради ковид.

"Датата на изборния ден не може да бъде планувана, без да се отчетат съществуващите трудности за оптимално необятно присъединяване на българските гласоподаватели. Само по този начин идващият парламент ще бъде оптимално показан и същински законен ", сподели Янков.

В сряда и водачът на партия "Воля " Веселин Марешки също прикани президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност за разискване на датата на вота със същите причини. Марешки се разгласи за провеждането на изборите на 23 май, вместо на датата, посочена от президента - 28 март.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР