Незаслужено и унизително. Нека всички заедно защитим националния си интерес,

...
Незаслужено и унизително. Нека всички заедно защитим националния си интерес,
Коментари Харесай

Лидерът на БСП: Незаслужено и унизително е недопускането на България в Шенген

" Незаслужено и унизително. Нека всички дружно защитим националния си интерес ", прикани водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Facebook. По думите й България е изпълнила критериите за приемането ни в Шенген. " Въпреки това ни третират като втора употреба хора. А ние не сме. Трябва  да го заявим задоволително твърдо без да превиваме тил и да се подмазваме за подаяния. Шенген е една от дребното тематики, която ни сплотява ", безапелационна е Нинова.
Позицията на Нидерландия за неприемането на страната ни в Шенген провокира вълна от остри реакции измежду българските управляващи и политическите сили.
България заслужава да бъде пълновръстен член на Шенген, разяснява съпредседателят на Политическа партия и някогашен министър председател Кирил Петков. Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев пък разгласи, че ще внесе предложение в Народно събрание България също да блокира Холандия по значими за нея тематики в Европейски Съюз като реципрочна мярка на политиката на сегрегация. 
По мотив изказването на премиера на Кралство Нидерландия Марк Рюте, че желае да изключи опцията за нелегално прекосяване на границата сред Турция и Шенгенското пространство в България с 50 евро, основният прокурор Иван Гешев декларира, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това. Ако сътрудниците от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с данни и доказателства, чакаме те да бъдат предоставени по реда на интернационалната правна помощ при съблюдаване правилата на върховенството на закона, се споделя в позиция на прокуратурата. 
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев означи, че през последните месеци България е положила изключителни старания, с цел да отговори на всички условия на европейските ни сътрудници. Успешно е минала през две поредни инспекции под управлението на Европейска комисия и те са посочили, че страната ни дава отговор на всички условия на Шенгенското законодателство. Трима наши гранични служители на реда изгубиха живота си, с цел да запазят сигурността на Европейски Съюз, напомня Демерджиев и напомня, че вторичната миграция към Централна и Западна Европа и доведена до най-малко като България плащаи висока цена за това.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР