Незабавно затягане на противоепидемичните мерки в България заради коронавируса поискаха

...
Незабавно затягане на противоепидемичните мерки в България заради коронавируса поискаха
Коментари Харесай

Призив към Борисов и Ангелов: Затегнете мерките, не ги разпускайте - ако се бавите, ще трябва по-тежък локдаун

Незабавно стягане на противоепидемичните ограничения в България поради ковид желаеха три организации - " Родители за безвредно обучение ", " Учители за безвредно обучение " и Фейсбук групата Science in Crisis (Наука в кризата).
Конкретните претенции - преустановяване на присъственото обучение в учебно заведение, да не бъдат отваряни заведенията за хранене и заведенията, да бъдат затворени школите за танци, а музеите да останат да работят на потенциал от 30%.
" Разбираме, че икономическата конюнктура е сложна, само че разпускането на ограниченията в която и да е сфера на живота би трябвало наложително да е основано на епидемиологичната конюнктура. Настоящата такава не дава никакво съображение да се счита, че е допустимо разхлабване на рестрикциите, даже в противен случай – належащо е да бъдат въведени нови. Този фактор оказва директно въздействие и върху имунизационната акция, която никога не трябва да бъде провалена. В случай на усилване на епидемията в страната, акцията ще бъде компрометирана и ще се наложи идващото държавно управление да прибегне до връщане на ограниченията и нов локдаун – още по-тежък и сложен както за стопанската система, по този начин и за обществото ", предизвестяват трите организации.
И трите организации обосноваха настояванията си със статистически данни за разпространяването на болестта с COVID-19, само че никоя от тях не споделя докога би трябвало да се поддържат по-строги ограничения. За сметка на това обобщението за епидемията на предлагащите строги ограничения е следното и се базира на публични данни:
Данните за разпространяването на вируса в страната е красноречиви:
- За 24.02.2021г. четиринадесетдневната заболяемост е 217.9 души на 100 000 население. Припомняме, че здравният министър проф. при прескачане на границата от 200 заболели на 100 000 души.
 Алибегов изключва ново затваряне на заведенията и заведенията за хранене Алибегов изключва ново затваряне на заведенията и заведенията за хранене
На никакъв стадий не обсъждаме затваряне. Това би било пагубно за безусловно всички. Това съобщи Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацият...
- 7.18души е четиринадесетдневната смъртност на 100 000 население
- Всеки ден броят на инфектираните на база 100 000 души се увеличава;
- Увеличава се броят на приетите в болница и интензивните случаи;
- Увеличава се и броят на смъртните случаи, жертва на Ковид-19;
- За интервала от 3 до 23 февруари 2021г. се следи доста повишаване на следните индикатори както следва: От 3 до 9 февруари общият брой открити случаи е бил 5514, а броят заети места в лечебни заведения на седмична база 228. За седемдневния интервал от 10 до 16 февруари случаите са нарастнали с 54% до 8465 и приетите в болница на седмична база с близо 68% до 384. За интервала от 17 до 23 февруари общият брой открити случаи е 8295, а приетите в болница за интервала са се нараснали с 37% до 524 на седмична база
 При растяща очевидно болест: Сачева със смешна математика, с цел да оправдае Борисов за заведенията за хранене При растяща очевидно болест: Сачева със смешна математика, с цел да оправдае Борисов за заведенията за хранене
Имаме известно понижение на броя на инфектираните при днешния доклад по отношение на вчерашния (1800 по отношение на 1925 като безусловно число и 13,81% спрям...
- По данни на NERVTAG (консултативен орган, който поучава основния медицински съветник/главен медицински шеф на държавното управление на Обединеното кралство, който от своя страна поучава Министерството на здравеопазването и обществените грижи), английската разновидност B.1.1.7 е от 30% до 70% по-смъртоносна от първичния вариант, има до 64% по висок риск от хоспитализация на болни и се популяризира с 35%-45% по-бързо. Това гласи оценката от отчет на английските учени от 11 февруари 2021 година, който се базира на разбори от разнообразни институции, измежду които Имперския лицей в Лондон, Агенцията по Обществено здраве на Англия, Агенцията по Обществено здраве на Шотландия и други.
- Британският вид на вируса в Дания е виновен за близо 2/3 от всички нови инфекции.
- По данни от единния информативен портал, броят на инфектираните децата фрапантно се усилва. В научната литература към този момент има задоволително данни за тежко протичане на Ковид-19 при децата в следствие от английския вид. А те са и доста по-податливи от разболяване с него. Друг фактор е незадоволителното тестване на децата, което се отразява на скритата заболяемост.
- Към 21.02.2021г. 19 от 28 области в страна са в алена зона (над 120 заболели на 100 000 души), поради нараснала 14-дневна заболяемост. До 14.02.2021 година областите в алена зонаса били 14.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР