Незабавно повторно третиране за паразити и кърлежи разпореди кметът на

...
Незабавно повторно третиране за паразити и кърлежи разпореди кметът на
Коментари Харесай

След публикация на TrafficNews: Пръскат по спешност повторно за кърлежи в Кършияка

Незабавно наново отнасяне за паразити и кърлежи разпореди кметът на регион „ Северен” Стоян Алексиев. Това се постанова поради голям брой сигнали на пловдивчани. За казуса алармира през вчерашния ден и TrafficNews.

Припомняме, че притежатели на домашни любимци и майки на дребни деца се оплакаха от кърлежи в парк в Кършияка.

Миналата седмица, до момента в който са разхождали кучетата си из парк „ Рибница”, читатели на медията ни са се натъкнали на паразитите по домашните любимци. В парка непрекъснато играят дребни деца, които с изключение на по катерушките и площадките се гонят и търкалят и по тревните площи.

Притеснени майки също алармираха, че в празничния интервал са се натъкнали на кърлежи разхождащи се по децата.

Влагата и буйната растителност благоприятстват размножаването на паразитите и им основават положителни условия за живот.

Притеснените родители описаха, че тревата в парка постоянно се коси и се поддържа, само че все пак има не малко кърлежи.

„ Във връзка с голям брой сигнали за съществуване на кърлежи в тревните площи на детските площадки и паркове в регион “Северен”, изисквам от Оперативна програма “Дезинфекционна станция” неотложно наново отнасяне за паразити и акари”, осведоми Стоян Алексиев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР