Незабавно да отворим шенгенското пространство за Румъния и България. Това

...
Незабавно да отворим шенгенското пространство за Румъния и България. Това
Коментари Харесай

Юнкер иска България и Румъния незабавно в Шенген

Незабавно да отворим шенгенското пространство за Румъния и България. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в годишната си тирада " За положението на Съюза ", с която се открива новият сезон в Европарламента. Това е третото подред изказване на Юнкер " За положението на съюза ", което се концентрира върху резултатите и достиженията на Европейската комисия, както и насоки и оферти за бъдещето на Европейски Съюз.

Мандатът на сегашната Комисия изтича през ноември 2019 година, а изборите за Европарламент ще бъдат през май или юни 2019 година Което значи, че настоящето слово на Юнкер е последната му опция да тласне Съюза към значими политически промени, съобщи Ройтерс.

В оптимистично и изпълнено с проекти слово той косвено се разгласи против концепцията за " Европа на две скорости ". По думите му " Европа си отдъхва от провокациите на популизма и стопанската система, само че би трябвало да побърза да се възползва от късата отмора ".

" Минал съм през положително и неприятно с Европейски Съюз. И в никакъв случай не изгубих любовта си към Европа. Няма обич без разочарования. Отново има вятър в платната на Европа. Отваря се прозорец от благоприятни условия, само че той няма да остане отворен вечно ".

Европа е от Виго до Варна, от Испания до България

" Европа е от Виго до Варна, от Испания до България, би трябвало да диша с двата си дроба - източния и западния, другояче ще се задушим ", сподели той. Юнкер предложения и всички страни, които още не употребяват еврото, да се причислят към общата валута, обещавайки предприсъединителни помощи.
Бившият министър председател на Люксембург акцентира, че е извънредно време България и Румъния да се причислят към Шенген, защото си правят работата за отбрана външните граници на Европейски Съюз. Той разясни, че и Хърватия би трябвало да се причисли към Шенген, когато обаче извърши всички критерии.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР