Нейната история порази целия свят. Днес милиони хора по света страдат

...
Нейната история порази целия свят.
Днес милиони хора по света страдат
Коментари Харесай

11 операции по-късно: жена отслабнала с 400 кг и изглежда страхотно

Нейната история порази целия свят.

Днес милиони хора по света страдат от затлъстяване. А американката Майра Розалес беше приета за най-дебелата жена на планетата – тежестта й било 500 кг.

Жената страдала от затлъстяване в продължение на доста години. Не можела да се обслужва сама в всекидневието, било й мъчно да се движи из къщата и даже да си вземе душ. Състоянието на Розалес се утежнява след гибелта на обичания й племенник. Майра изпаднала в продължителна меланхолия и почнала да наддава още по-бързо.

Когато достигнала тегло от 500 кг, тя осъзнала, че е време да промени живота си. Жената се страхувала, че скоро ще почине, защото това тегло застрашавало здравето й.

„ Половинтонната килърка “

 Майра Розалес

Тя била изправена пред опцията да получи смъртна присъда освен заради затлъстяването си, само че и за убийството на 2-годишния си племенник. Била упрекната, че е паднала върху дребното дете и го е смачкала под леглото си. Случаят й завоюва прозвището „ половинтонен палач “.

Племенникът й Елисео умира през 2008 година, а в опит да отбрани сестра си Джейми, Майра поема виновността за гибелта на момчето. Твърдението й обаче се оказало погрешно, откакто резултатите от аутопсията посочили, че той е умрял от голям брой пострадвания по черепа си.

Процесът й привлякъл вниманието на пресата, откакто трябвало да бъде изведена от вкъщи си и превозена с микробус до съда.

„ Преди заемах цяло огромно легло “, сподели тя. „ Дори не можех да се изправя на краката си. Краката ми не можеха да устоят тежестта ми. “

Адвокатът й даже измерил правосъдната зала и отишъл да купи за матрак с кралски размер, с цел да може тя да участва в правосъдната зала.

Розалес споделила, че е умъртвила детето, само че твърдяла, че това е случай. Адвокатът й в никакъв случай не повярвал на изказванията й и подозира, че тя прикрива някого. Този човек се оказа сестра й Джейми.

„ Опитах се да защитя сестра си и към този момент умирах, тъй че не виждах… че върша [нещо] неправилно “, споделя Майра. „ Вече се бях отказала от живота и метода, по който го видях, когато започнаха да споделят, че ще получа обвинявания в съзнателно ликвидиране, в действителност го видях по този начин, като че ли ми вършат услуга. “

Розалес лъжела месеци наред, само че даже прокурорите почнали да се съмняват в нейните изказвания, когато аутопсията на дребното момче разкри контузия на главата, съответстваща на повтарящо се принуждение. Изправена пред тези доказателства, Розалес най-сетне споделила истината – че е видяла сестра си да малтретира детето.

„ Трудно е някой да признае какво е направил, изключително на детето си, да се съобщи и да си признае, а тя в последна сметка го направи “, споделя Розалес. „ Мисля, че го направи, тъй като не можеше да живее повече със себе си, с това, което се случи, и тъй като знаеше, че я затулям. “

Отслабването

След като името й било изчистено, Розалес почнала непрекъснато лекуване при експерт по затлъстяването в Хюстън.

Розалес отишла в клиника, където претърпяла 11 интервенции. Коремът й бил понижен и мазнините били изпомпани.

Майра трансформирала храненето си и почнала да спортува. По време на процеса Розалес се придържала към строга диета с високо наличие на протеини. Това й се отплатило: след известно време съумяла да смъкна цели 400 кг. Днес тежестта на Мира е 92 кг и до момента съумява да се поддържа във форма.

„ Мисля, че е Божие знамение, че съм здрава “, споделя тя. „ Жива съм и не съм диабетик. Нямам [проблеми] с холестерола. Нямам високо кръвно налягане, тъй че съм здрава. “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР