Неясноти и нередности при конкурсите, обявявани от предишната власт в

...
Неясноти и нередности при конкурсите, обявявани от предишната власт в
Коментари Харесай

Министър слага край на Краля Слънце в спорта

Неясноти и нередности при състезанията, обявявани от предходната власт в спортното министерство, откри служебният министър Андрей Кузманов. Той даде доклад на работата на ведомството пред първия месец на служебното държавно управление.

" Интересен факт за състезанията през годината е, че има разгласен конкурс от министър Кралев на 12 януари, който е преустановен на 27 януари – къс период за доста съществени тематики и за доста съществени пари. Самият конкурс не е изработен по разпоредбите. В състезанията има субективизъм, според мен ", сподели на брифинг министър Кузманов.

Той е безапелационен, че " грозната процедура при предходното ръководство ще бъде прекъсната и ще има цялостна бистрота в организацията на състезания " – с външни оценители, а не както до момента с вътрешна комисия.

Относно инспекциите, които са направили в министерството за работата до момента, Кузманов съобщи, че би трябвало да се създадат няколко корекции. " Те са в името на прозрачността – по отношение на финансирането на федерациите, на младежките действия, смяната на закона за спорта – не да бъде на министерството, а да бъде закон на спорта и Кралят Слънце да го няма ", посочи той.

Кузманов добави, че е упълномощил експертни инспекции и в прилежащите сдружения към министерството, в това число и Спорния тотализатор, тъй като има голям брой сигнали, на които всекидневно дават отговор.

" В младежките стратегии доста юношески организации вземат участие в стратегии за предварителна защита на хазарта. Прави усещане, че откогато съществува тази стратегия от 2017 година се заделят към 2 млн. лева, за тази година са заделени 5 млн. 450 хиляди лева ", сподели още министърът.

Младежките стратегии за тази година сега вървят доста добре, а срокът им за привършване е септември месец, сподели още министърът.

" Най-важното за тази година в спорта е присъединяване и провеждането на Олимпийски игри в Токио. Тежката епидемиологична рецесия в целия свят докара до нашето изключително внимание на спортистите ни оптимално да бъдат обезпечени за присъединяване на Олимпийските игри. Това беше съществена задача на нашия кабинет. За наше благополучие през този месец добавихме още 10 квоти за присъединяване на наши състезатели. Общо станаха 32 с 37 състезатели, като се чака да имаме още няколко квоти. През този месец успяхме да обновим 10-годишната битка на България да има антидопингова лаборатория, което е от изключително значение ", акцентира Кузманов.

Той добави, че е било взето решение лабораторията да бъде извадена от Министерството на младежта и спорта поради спор на ползи и да премине към Министерството на образованието.

" Подписахме декларация за взаимно съдействие с страните от Балканите да се обединим към концепцията Балканите да бъдат геостратегическо място на спорта и младежта ", уточни още министър Андрей Кузманов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР