news.bnt.bgПерущица днес отбелязва 144 години от Априлското въстание. Вместо обичайните

...
news.bnt.bgПерущица днес отбелязва 144 години от Априлското въстание. Вместо обичайните
Коментари Харесай

Перущица отбеляза 144 години от Априлското въстание

news.bnt.bg

Перущица през днешния ден отбелязва 144 години от Априлското въстание. Вместо нормалните всеобщи празнувания на площад „ 27 април " и пред църквата „ Св. Архангел Михаил ", хората от историческия град претърпяват празника онлайн.

Преди дни през обществените мрежи от кметството популяризират апел към жителите на града да се включат със свои осъществявания в правенето на празнично видео. То ще бъде излъчено в мрежата довечера тъкмо в 21 часа, когато е обичайното честване на събитията от Априлската епопея в Перущица.

Мария Вълканова, кмет на Перущица: Един татко изпрати клипче с дечица, които учат в музикалното учебно заведение, те са подготвили на виолончело песента " Вятър ечи "...

Сред тях е и графичната дизайнерка Йорданка Тошкова, която предлага да инсталира видеото.

Йорданка Тошкова, графичен дизайнер: Когато сме дружно и желаеме да създадем нещо дружно, то постоянно ще се получи по най-хубавия метод.

Всяка година Павлина Исова споделя на двете си деца за Кочо Честименски и съратниците му, избрали гибелта за себе си и околните си, пред това да попаднат живи в ръцете на турската войска.

Павлина Исова: Ръководителят на въстанието Петър Бонев той е мой пра-прадядо, тъй че няма метод да не означи и моето семейство днешния празничен ден... гордея се с с това.

След като бъде излъчено видеото, от Паметника на трите генерации над града ще стартира празнична заря.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР