New York Times разполага с от пет до седем милиона

...
New York Times разполага с от пет до седем милиона
Коментари Харесай

New York Times ще използва AI на Google, за да създаде свой фотоархив

New York Times разполага с от пет до седем милиона физически фотоси в големия си списък, доста от които датират от повече от век. Изображенията документират исторически моменти и съдържат скъпи записи също от по-новата история, само че хартиените копия са уязвими. За да отбрани фотосите, Times прави цифровизация на архива благодарение на Гугъл Cloud.
Не единствено че сканирането на всички изображения ще им помогне да се запазят, само че репортерите ще намират в архивите каквото им би трябвало доста по-лесно, в сравнение с да преглеждат хартиени копия в прашни шкафове. Много от фотосите имат контекстуална информация на гърба, като да вземем за пример времето и мястото, когато са били направени, както и по кое време са оповестени във вестника. Times, благодарение на технологията на Гугъл, основава система, която разпознава и обработва ръкопис и текст от двете страни на всяка фотография.

Много от фотосите от по-близкото минало на Times са в цифров формат, тъй че процедурата е ориентирана по-скоро към опазване на историческите изображения и потреблението на AI на Гугъл за откриването на  истории, скрити в тях. Times също може да се възползва от инструментите за визуализация на Гугъл за разкриване на обекти и места в изображенията, които биха могли да бъдат категоризирани по-лесно. По този метод репортерите и редакторите ще могат да ги открият по-лесно, когато сърфират или търсят в архива.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР