Неволите на Новак Джокович нямат край. След 9-часов престой на

...
Неволите на Новак Джокович нямат край. След 9-часов престой на
Коментари Харесай

Австралия настани Джокович в хотел за бежанци, сърби се събраха на протест

Неволите на Новак Джокович нямат край. След 9-часов престой на летището в Мелбърн, отказана виза за влизане в Австралия и решението за неговото депортиране, международният номер 1 бе настанен в хотел за бежанци и хора под карантина.

Преди два дни Джокович получи здравно изключение за присъединяване на Откритото състезание на Австралия. При кацането си в страната обаче се оказа, че не разполага с вярната виза. Властите отхвърлиха да го пуснат да влезе и той прекара няколко часа в неизясненост на летището. Впоследствие стана ясно, че би трябвало да излети от Зеления континент с първия вероятен полет.
Снимка: Reuters
Джокович към този момент е оспорил решението, като се чака юристите му да апелират. Именно поради оспорването той остава на територията на Австралия.

Denied a visa to enter Australia and awaiting potential deportation, tennis superstar Novak Djokovic has been moved to an infamous Carlton hotel.
— 7NEWS Melbourne (@7NewsMelbourne)

Той е настанен в " Park Hotel ", чиято функционалност е да приютява сложени под карантина лица, какъвто все още е Джокович поради неналичието на ваксина. Припомняме, че той се разгласи срещу наложителната имунизация и не желае да разкрие дали се е имунизирал.
Снимка: Reuters
Пред постройката на хотела започнаха митинги на хора от сръбската диаспора в Австралия, както и на антиваксъри, които поддържат Джокович.

We’ve got Djokovic supporters on the left and refugee advocates on the right.
One Djokovic supporter just said to me “I feel so ignorant. I came here for him, and find out they’ve been locked up nine years. It’s so wrong.”
— Cait Kelly (@cait__kelly)

На публикуваните в медиите фотоси се вижда по какъв начин последователите на тенисиста развяват сръбски флагове, а един от тях даже свири на акордеон.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР