Невероятно, но факт - изгодните цени в България изместиха Турция

...
Невероятно, но факт - изгодните цени в България изместиха Турция
Коментари Харесай

ФАКТ: Слънчака съсипа Турция с по-евтини кръчми

Невероятно, само че факт - преференциалните цени в България изместиха Турция от първото място в най-новото изследване за най-горещите ваканционни точки на преференциална цена. Стремително покачващите се цени в турските курорти способстват за смяната, съгласно ново изследване.

Изследване от последния отчет за фамилните почивки на Post Office акцентира по какъв начин разноските в Мармарис, Турция, порастват като гъби, защото заведения за хранене, кафенета и магазини покачват цените, с цел да се смекчат фрапантният спад на турската лира по отношение на еврото.



За съпоставяне нарастването на разноските за храна в българския Слънчев бряг е по-малко, тъй че той съумява да изпревари Турция. Доклада на Post Office, изработен за TUI, съпоставя разноските в 16 европейски дестинации и открива, че цените са скочили в множеството курорти отпреди пандемията.

Извличане на максимума от лятната почивка

Докато фамилиите от Европа се пробват да летят до места с по-топъл климат, или просто за смяна на ситуацията, нашият плажен барометър разпознава най-изгодните, както и най-скъпите дестинации при 16 от най-популярните европейски курорта за фамилни летни бягства.

Сравняваме цената на 12 продукта за във всяка дестинация, с цел да изчислим разноските, които фамилиите харчат за една общоприета „ морска кошница “.

Според отчета цените в България са нарастнали с 7,9%, считано от 2019 година, тези в Турция със 10,6%, а в Гърция с 4,2% за същия интервал.

Въпреки тези покачвания на цените, курортните разноски в Слънчев бряг и Мармарис са с повече от 20% по-ниски от най-евтиния курорт в еврозоната, португалския Алгарве (128 евро), и към половината от цената на двете най-скъпи дестинации. „ Кошницата “ на барометъра в Пулия, Италия, " тежи " малко под 220,45 евро, до момента в който Ибиса е с най-висока цена в изследването с над 220,45 евро.

Най-често българите са посетили през юни Гърция и Турция

И в двете дестинации обаче цените са паднали - с 4,9 на 100 в Ибиса и 5,2 на 100 в Пулия. Заедно с Майорка (164,74 евро, 3,3% спад по отношение на 2019 г.), Ибиса и Пулия бяха единствените дестинации, които демонстрираха спад на цените.

Най-голямото нарастване от 38% е в Крит (192 евро), само че също по този начин има двуцифрено процентно нарастване в Алгарве (+12%), Коста дел Сол (150.52 евро, +23%) и Пореч, Хърватия (183,71 евро, +11%), дружно с Мармарис (+11%).

„ Открихме огромни вариации в цените в 16-те изследвани дестинации, изключително в 13 курорта в еврозоната. Това прави двойно по-важно за летовниците да си напишат домашното и деликатно да разпределят бюджета си, с цел да покрият разноските във ваканционния курорт, който посещават “, споделят основателите на отчета.

„ Също по този начин открихме, че цените могат да варират фрапантно сред курортите в една и съща страна. В Гърция, да вземем за пример, разноските са 17% по-ниски в Корфу, в сравнение с в Крит. “

Ричард Софър, търговски шеф в TUI UK, добави: „ Въпреки покачващите се разноски за живот, има доста празници, които демонстрират добра стойност за парите за нашите клиенти за тази година и по-късно.

Виждаме мощно търсене, изключително за почивки в тези по-достъпни дестинации, като резервациите в Турция са се нараснали с 60% по отношение на 2019 година, а Алгарве остава безапелационен любимец за фамилиите, като резервациите са се нараснали с една трета по отношение на 2019 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР